5 PlayStation-games om dit weekend online uit te proberen

Games Jelle van Es 17 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit weekend kun je op je PlayStation 4 of 5 online gamen zonder dat je een actief PS Plus abonnement nodig hebt. Nu denk ik dat er veel gamers zijn die dat sowieso wel hebben, ook omdat je er maandelijks interessante games mee krijgt. Maar stel dat je een tweede account hebt of een tijdje geleden besloten hebt om je abonnement niet te verlengen, dan is dit het weekend om weer even online los te gaan.

Maar wat zijn nou de games die je op dit moment echt even online moet gaan proberen op je PlayStation 4 of 5? Dit zijn vijf games die wat ons betreft echt de moeite waard zijn.

5 PlayStation-games om dit weekend online uit te proberen

Call of Duty: Vanguard

Eerlijk is eerlijk, het is niet de meest originele game om in dit rijtje mee te nemen. Want iedereen weet wel dat een nieuw deel in de reeks ideaal is om in de multiplayer te spelen. Ikzelf speel Call of Duty: Vanguard bijna dagelijks op de PlayStation 4 en 5. Het liefst op de 5, omdat hij daar net wat fijner op draait. Ook is het een ideale game om samen met vrienden te spelen. Ik doe dat met mijn zonen, waarbij zij dan op de Xbox spelen. Met dit gratis weekend kun je wellicht een oude PS4 op de slaapkamer opstarten en daar iemand op laten spelen, terwijl je zelf op de PS5 losgaat. Op die manier krijg je een soort LAN-ervaring.

Call of Duty: Vanguard PlayStation
Call of Duty: Vanguard (Afbeelding: Activision)

Back 4 Blood

Een game die de laatste tijd iets minder aandacht heeft gekregen, maar alsnog zeer de moeite waard is, is Back 4 Blood. Het is de game van de makers van Left 4 Dead en is dus echt perfect om samen te gaan spelen. Zeker wanneer je het met een groepje speelt is het de perfecte game. Op die manier moet je goed samenwerken en proberen zo lang mogelijk in leven te blijven. Ideaal dus als je hem nu kunt spelen zonder dat je een PlayStation Plus-abonnement nodig hebt.

Back 4 Blood (Afbeelding: Turtle Rock Studios)

Battlefield 2042

Net als Back 4 Blood is Battlefield 2042 een game die je eigenlijk alleen maar voor de multiplayer haalt. Wat dat betreft is het maar de vraag of je iets haalt uit de game zonder een PlayStation Plus-abonnement. Maar wellicht kun je nu de game uitlenen aan een vriend of vriendin. Die kan dan nu makkelijk gaan ontdekken of de game iets voor hem of haar is. En als hij dan bevalt, kan hij alsnog gehaald worden. Alleen haal je dan alsnog een PS Plus-abonnement bij.

Battlefield 2042
Battlefield 2042 (Afbeelding: Electronic Arts)

FIFA 22

FIFA 22 is ook zo’n game die heel veel mensen halen om online te spelen. Lekker je perfecte team maken in FIFA Ultimate Team. Maar wellicht dat je hem alleen hebt gehaald om de gamen samen op de bank te spelen of los te gaan met je carrière. Maar dit weekend kun je eindelijk eens zien of je in de onlinewereld een beetje tot je recht komt. Ik denk niet echt dat je in twee dagen je op Ultimate Team moet storten, maar een paar losse online potjes tegen vreemden of vrienden is goed te doen.

FIFA 22 (Afbeelding: Electronic Arts)

Far Cry 6 zonder PlayStation Plus

De laatste game die ik in dit rijtje mee wil nemen is Far Cry 6. Een game die je wellicht hebt gehaald om het verhaal te beleven. Maar het is ook een game die je coöperatief kunt gaan spelen. Daarvoor moet je wel een paar missies in de game hebben voltooid, maar daarna kun je samen strijden. Het is dan wel zo dat de host voortgang boekt in zijn game. Maar de game die joint die krijgt een bepaalde in-game currency waarmee hij of zij bepaalde dingen kan aanschaffen. En je beleeft natuurlijk lol samen, wat ook wat waard is.

Far Cry 6
Far Cry 6 (Afbeelding: Ubisoft)

Kortom, heel wat games die je nu online kunt gaan spelen zonder je een actief PlayStation Plus-abonnement nodig hebt. Tot en met zondagavond kun je er los mee gaan. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. En als je daarna een abonnement wil scoren, dan kun je hier terecht.

De beste PlayStation 5-games om met kerst te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen