Netflix scoort in Nederland met deze 5 awesome series

Films & Series Jeroen Kraak 25 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Weet je op dit moment niet wat je moet kijken op Netflix? Dat snappen we helemaal. Er zijn zo ontzettend veel series om te kiezen. Gelukkig hoef je het jezelf niet te moeilijk te maken. Je kunt gewoon kijken wat het populairst is. Wij zetten voor jou de titels die op dit moment het meest bekeken worden op een rij.

Elke dag komen er op Netflix wel weer nieuwe films en series uit. Vaak zijn ze ruk, soms zijn ze meh, maar ook regelmatig zitten er pareltjes tussen. Je kunt natuurlijk zelf een zoektocht starten naar de ideale serie, je kunt ook de meute volgen. Niet dat we vinden dat iedereen altijd smaak heeft, maar goed, dan kun je er in ieder geval over meepraten. Wij vertellen je welke 5 series op dit moment ontzettend populair zijn in de wereld.

De populairste series op Netflix

Het lijstje van populaire series in Nederland kun je natuurlijk vinden op je eigen Netflix-pagina. Toch kunnen we ons best voorstellen dat je benieuwd bent wat het over de hele wereld goed doet. Zo weet je als eerste welke trends er zijn. Wij komen voor jou met een Top 5 wereldwijd. Of deze titels allemaal even goed zijn? Dat kun je het best zelf beoordelen.

WANT2SEE: knallen met Rambo en lachen met Lama’s

#1 The Sandman

Denk je bij The Sandman aan Klaas Vaak? Dan heb je het mis. Dit is geen zoetsappig Efteling-sprookje maar een duister verhaal op Netflix over Dream. Hij is een machtig kosmisch wezen dat al onze dromen beheerst. Hij wordt door een magische spreuk onverwachts gevangen genomen en komt pas een eeuw later weer vrij. De wereld is daardoor verandert in een complete chaos. Hij gaat op pad om de chaos weer te herstellen, al is dat nog niet zo makkelijk.

#2 Echoes

Deze miniserie op Netflix heeft een bijzonder verhaal in petto. De eeneiige tweelingzussen Leni en Gina wisselen al jaren stiekem van leven. Maar als een van de zussen verdwijnt, komen hun levens op hun kop te staan. Hun perfecte wereld verandert in een grote chaos. Deze serie staat in Nederland op plaats 1 van de populairste titels van Netflix.

#3 Donde Hubo Fuego

Een melodramatische soap in een ziekenhuis? Dat moet natuurlijk veel beter kunnen. Waarom niet in een brandweerkazerne? Dat moeten de bedenkers van Donde Hubo Fuego vast gedacht hebben. Met een decor van de brandweer weet je in ieder geval dat de serie vurig is en dat je in vuur en vlam staat.

Goed, laten we het even over het verhaal. Netflix beschrijft het als volgt: “Als aanwijzingen voor de moord op zijn broer naar brandweerlieden leiden, sluit Poncho zich bij hen aan. Hij vindt daar romantiek, een familielid en een seriemoordenaar.” Veel mensen hebben geen brandend verlangen naar de serie, want het scoort slechts een 5,2 op IMDb.

#4 Never Have I Ever

Series die zich afspelen op een middelbare school lijken het altijd goed te doen op de streamingdiensten. Sex Education, Glee en Ms. Marvel: allemaal weten ze een flink publiek te bereiken. Dat geldt nu ook voor Never Have I Ever.

De serie is alweer toe aan het derde seizoen. In de show volg je het complexe en modern leven van een eerste generatie Indiaas Amerikaanse tiener. Na een traumatisch jaar wil ze populair worden op school. Maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet makkelijk.

#5 Extraordinary Attorney Woo

Koreaanse films en series zijn niet meer weg te denken van de streamingdienst. Elke dienst heeft er wel een. Netflix komt nu met een nieuwe show met een wel heel bijzonder verhaal.

In Extraordinary Attorney Woo volgen we de briljante advocate Woo Young-woo. Ze pakt gretig de uitdagingen aan in de rechtszaal en als nieuweling bij een topadvocatenkantoor. Wat het bijzonder maakt is dat ze autisme heeft. De serie weet veel mensen te ontroeren, want het weet meteen een 9.0 te scoren op IMDb.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen