Adobe fixt met nieuwe functie Premiere Pro al je overbelichte video’s

Tech Mark Hofman 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Adobe heeft een nieuwe update uitgerold voor Premiere Pro. Dankzij de nieuwe softwareversie kunnen videomakers, met een simpele druk op de knop, overbelichte beelden fixen. WANT-hoofdredacteur Mark Hofman bouwt als een malle video’s voor het platform en kan niet enthousiaster zijn over de nieuwe functie.

Wie regelmatig video’s schiet en bewerkt weet dat er niets irritanter is dan beelden die overbelicht zijn. Uiteraard is het mogelijk om de schade een beetje te beperken, maar kans dat het resultaat tegenvalt is groot. De nieuwe functie van Adobe Premiere Pro is wat dat betreft echt een geschenk uit de hemel.

Adobe fixt met Premiere Pro overbelichte beelden

Ja, veel videobewerkers zijn inmiddels overgestapt naar DaVinci Resolve. Eerlijk gezegd kan ik het ze ook niet kwalijk nemen, want Adobe Premiere Pro begint langzaam maar zeker een beetje te verouderen. Al blijft het, tot de dag van vandaag, nog altijd mijn ‘go to’ programma.

Zeker nu Adobe met een nieuwe update komt die ervoor zorgt dat overbelichte HDR-beelden snel gefixt kunnen worden. Niet door instellingen binnen Lumitri Scopes, wel door een nieuwe functionaliteit.

Voorheen waren HDR-beelden in het programma constant overbelicht, waardoor het heel lastig was om de content accuraat te bewerken. Premiere Pro beschikt nu over Tone Mapping: een functionaliteit die binnen de sequence-instellingen standaard staat ingesteld. Hierdoor verdwijnen de overbelichte beelden en kun je als editor accuraat te werk gaan.

TikTok-maker Tyler White vertelt je er alles over in een recente video van ‘m:

@tylerwhte

Here’s a sick new feature in Premiere Pro! #foryoupage #fyp #foryou #premierepro

♬ Aesthetic Girl – Yusei

WANT x Kevin Hart

Ja, je leest het goed: ik werk voor WANT ontzettend veel in Adobe Premiere Pro. We doen namelijk best wel wat op het gebied van video en audio. Naast onze eigen Freakin’ Nerds-podcast zijn we bijvoorbeeld ook actief met reviews van toffe producten en interviews met filmsterren.

Wat dat laatste betreft hebben we iets waar we trots op zijn: een interview met Kevin Hart. De Amerikaanse acteur nam de tijd om met ons zijn meest recente project (Die Hart) te bespreken.

Het resultaat zie je hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen