Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Gadgets 29 mrt 2021

Deze AI-gedreven machine schreeuwt complimenten naar honden

Honden hebben het tijdens de pandemie wellicht minder zwaar, aangezien veel baasjes vaker thuis zijn, maar dan nog verdienen ze complimentjes. Maar wat nou als je vindt dat ze te weinig complimenten krijgen? Een videomaker op YouTube kan je dan een handje helpen met zijn machine die werkt op basis van kunstmatige intelligentie.

Of je nou zelf honden (of één hond) hebt of niet, het is tijdens een druilerige middag binnen zitten heel aanlokkelijk om gewoon eens even lekker hondenfoto’s op te zoeken op internet. Die inspiratie vinden we allemaal wel eens, maar contentmaker Ryder heeft die inspiratie omgezet naar een echt functionerend apparaat.

Honden automatisch complimenten geven

Ryder heeft namelijk een machine gebouwd die werkt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dat is leuk en aardig, maar wat doet dat gevaarte dan precies? Nou, die machine herkent honden op straat en kan, wanneer er zo’n schattig beest langsloopt, automatisch een compliment schreeuwen richting deze viervoeter.

Aanvankelijk wilde Ryder een apparaat bouwen dat automatisch kon bijhouden wanneer iemand zijn of haar hond uitliet langs zijn huis. Het systeem is gebaseerd op een Raspberry Pi en analyseert constant een live feed van de gekoppelde camera. Die camera staat gericht op de straat waar mensen langslopen.

Yolo

Die live feed wordt vervolgens door een machine learning-model gehaald. Dat model, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, heet Yolo V3. Dit systeem is getraind om ongeveer tachtig verschillende dingen te kunnen herkennen. Denk dan aan mensen of auto’s, maar in dit geval natuurlijk ook honden.

Praten met je kat? De app MeowTalk kan iedere miauw voor je vertalen

Wanneer er een hond voorbij loopt, dan krijgt Ryder daar vanzelf een berichtje over. Hij kan dan naar het raam rennen om zelf een compliment uit te delen of om gewoon naar de hond te kijken. Maar wanneer die jongen niet thuis is, dan kan het systeem dus ook zelf, via een megafoon, dat compliment uitdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Reageer op artikel:
Deze AI-gedreven machine schreeuwt complimenten naar honden
Sluiten