AirPods Pro krijgen concurrentie van Google’s nieuwe Pixel Buds Pro

Gadgets Wesley Akkerman 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de jaarlijkse ontwikkellaarsconferentie presenteert Google een AirPods Pro-killer in de vorm van de nieuwe Google Pixel Buds Pro. Het setje oordoppen lijkt met een aantal interessante functies te komen, zoals Bluetooth-Multipoint en actieve ruisonderdrukking. Ze verschijnen in juni voor 219 euro per set.

De markt voor oordoppen is behoorlijk krap, waardoor veel producten in dezelfde prijscategorie op elkaar lijken. Dat zien we met Sony en Sennheiser, maar ook met Apple en Google. De Pro-oordoppen die beide bedrijven aanbieden lijken op elkaar, maar er zijn wel enkele verschillen tussen de AirPods Pro en Pixel Buds Pro.

Googles eigen AirPods Pro

De Pixel Buds Pro beschikken over actieve ruisonderdrukking, een transparante modus en hands-free Hey Google-bediening. Ook is er ondersteuning voor Bluetooth-Multipoint en kun je het product terugvinden via Vind mijn apparaat. Tot slot ondersteunen de oordoppen ruimtelijke audio, maar die functionaliteit verschijnt pas later dit jaar.

Google Pixel Buds Pro
Google Pixel Buds Pro (Afbeelding: Google)

De Pixel Buds Pro hebben functionaliteiten waar de AirPods Pro niet over beschikken, zoals Silent Seal. De oordoppen passen zich aan jouw oren aan om de ruisonderdrukking maximaal te benutten. Ook zijn er sensoren die de druk in je gehoorgang meten, om ervoor te zorgen dat ze lekker lang goed blijven zitten.

Elf uur luisteren

De oordoppen gaan elf uur mee op een volle lading en ondersteuning alle apparaten met bluetooth 4.0, of hoger. Wanneer je de ruisonderdrukking gebruikt, dan loopt dat getal terug tot zeven uur. Je kunt het oplaaddoosje overigens opladen via de USB-C-poort. Draadloos laden is helaas niet mogelijk.

Google breekt taalbarrière met imposante feature voor slimme brillen

In principe kun je de oordoppen koppelen aan allerlei verschillende apparaten. Die hoeven niet van Google te zijn of Android te ondersteunen. De bediening van de oordoppen gaat echter wel het beste op een Android-apparaat. Gebruikers van iOS of macOS hoeven niet te rekenen op een speciale app waarmee ze alle opties kunnen bedienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen