Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Alles over de Nothing Phone ligt dag voor release op straat

Deze maand kondigt het kersverse bedrijf Nothing zijn eerste smartphone aan, in de vorm van de Nothing Phone (1). Voorafgaand aan de release probeert oprichter Carl Pei ouderwets geheimzinnig te doen over zijn product. Die strategie werkte voor OnePlus, dus waarom zou je dat ook niet doen bij je nieuwe bedrijf?

Dit soort strategieën hebben vrij weinig nadelen. Want elke vorm van nieuws zorgt voor meer exposure voor je product. Ook wanneer gebruikers vroegtijdig informatie en foto’s lekken van je smartphone, terwijl die eigenlijk nog niet aangekondigd is. Dat is wat nu gebeurt: op Twitter verschijnt er veel informatie over de Nothing Phone (1).

Dit is de Nothing Phone (1)

Zo komen we onder meer een tweet tegen die ons meer vertelt over de firmware van het apparaat. De Nothing Phone (1) draait op het besturingssysteem genaamd Nothing OS (1), dat draait op Android 12. De fork is gebaseerd op de Snapdragon 778+ van Qualcomm; daarmee is meteen de processor bevestigd.

De software heeft een gamemodus en gezichtsontgrendeling en ondersteunt audiosoftware van Dirac. Waarschijnlijk levert Nothing ook meteen heel wat software van derde partijen mee om alle onderdelen goed met elkaar te laten spreken. Zo komen er onder meer configbestanden voorbij van Blu en zelfs Hyundai.

Meer over de specificaties

Daarnaast blijkt uit de gelekte informatie dat de Nothing Phone (1) camerasensoren van Sony en Samsung krijgt. Het AMOLED-scherm aan de voorkant heeft een verversingsnelheid van 120 Hertz en beschikt over een FHD+-resolutie. Visionax is de leverancier van dat scherm; over de kwaliteit is nog weinig bekend.

Tot slot is het zo dat de Nothing Phone (1) geen oplader in de doos heeft zitten. Dat is niet vreemd, want Apple, Sony en Samsung doen dat ook niet meer. Wel krijg je een gratis case voor het apparaat. Verwacht niet al te veel van dat hoesje: dit is namelijk gewoon een doorzichtige variant zonder hoepla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter (1)Twitter (2)

Reageer op artikel:
Alles over de Nothing Phone ligt dag voor release op straat
Sluiten