Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 mrt 2021

Amazon Prime Video komt met nieuws over Lord of the Rings-serie

Er is weer nieuws rondom de nieuwe Lord of the Rings-serie die op Amazon Prime Video moet verschijnen. Dit keer komt het van de streamingdienst zelf.

Het moet een van de grootste series ooit worden: de nieuwe Lord of the Rings. Amazon Prime Video betaalde een enorm bedrag voor de licentie en voor het filmen waardoor het de duurste serie ooit is. Nu komt de streamingdienst met nieuwe informatie naar buiten.

Een nieuwe regisseur voor Lord of the Rings

Amazon maakt bekend dat het de Britse Wayne Che Yip heeft aangetrokken als regisseur en excutive producer van de Lord of the Rings-serie. Yip gaat direct naar Nieuw-Zeeland om vier afleveringen te regisseren. De internationale cast bevindt zich daar al. Zo is daar ook de Spaanse filmmaker J.A.Bayona die de eerste twee afleveringen al heeft geregisseerd.

Yip is geen onbekende naam en heeft al meegewerkt aan veel series. Zo was hij eerder verantwoordelijk voor onder andere Hunters en Doctor Who. Hij is dan ook blij dat hij mag meewerken aan de serie. “Ik kijk er elke dag naar uit om samen te werken met het ongelooflijke team hier in Nieuw-Zeeland terwijl we nederig bijdragen aan de erfenis van de grootste verhalen ooit verteld.”

Lord of the Rings-serie: plot, acteurs en releasedatum

Hier gaat de serie over

Natuurlijk is de grote vraag of de serie veel gaat lijken op de films. Qua verhaal is dat in ieder geval niet het geval, want de serie speelt zich duizenden jaren af voorafgaand aan de gebeurtenissen uit de The Hobbit en de trilogie.

Zelf beschrijft Amazon de Lord of the Rings-serie als volgt: “De nieuwe serie van Amazon Studios brengt voor het eerst de heldensagen uit de legendarische Tweede Eeuw van Midden-aarde in beeld. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met het lang gevreesde kwaad dat opnieuw zijn intrede doet in Midden-aarde.

Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfen hoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de wereld, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.”

Lord of the Rings heeft nog geen releasedatum van Amazon Prime Video gekregen. Vermoedelijk komt deze pas ergens in 2022 naar de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video komt met nieuws over Lord of the Rings-serie
Sluiten