Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Amazon Prime Video bouwt populaire videogame eindelijk om tot serie

Amazon Prime Video gaat de vingers branden aan een populaire game-franchise. Waar in juli al bekend werd dat de streamingdienst met de Fallout serie gaat komen bleef het daarna bijzonder stil.

Gelukkig wordt de stilte verbroken en weten we iets meer over de serie. Amazon Prime Video heeft namelijk nieuwe namen binnengehaald die van de serie een groot succes moeten maken.

Amazon Prime video begint eindelijk

Het verfilmen van videogames is een gewaagde klus. De verwachting zijn torenhoog en het eindresultaat vaak niet heel goed. Met de Uncharted-film en The Last of Us-serie kan daar verandering in komen, maar eerlijkheid gebeid met te zeggen dat we op de redactie voorzichtig zijn in onze enthousiasme. Met betrekking tot de Fallout serie is dat niet anders. Al is het fijn om te zien dat er eindelijk schot in de zaak zit.

Zowel Deadline als Variety, twee grote media op het gebied van films en series, laten weten dat Amazon Prime Video eindelijk begint met Fallout. Zo maken ze bijvoorbeeld bekend dat zowel Geneva Robertson-Dworet, bekend van Captain Marvel, en Graham Wagner (Silicon Valley) de showrunners worden. Een bericht dat inmiddels door het officiële account van Fallout gedeeld is met de wereld. Naast de twee eerder genoemde namen worden ook Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy betrokken. Net als Todd Howard (Bethesda Game Studios) en James Altman (Bethesda Softworks). De twee zullen de functie als uitvoerend producent invullen.

‘Een van de beste franchises aller tijden’

In juli vorig jaar werd de Fallout serie voor de eerste keer aangekondigd. Toen werd dus voor het eerst bekend dat Amazon Prime Video, de succesvolle streamingdienst, zijn vingers gaat branden aan de populaire gameserie. In eerste instantie lijkt deze, ook met de betrokkenheid van Howard en Altman, in goede handen te liggen. Westworld-makers Jonathan Nolan en Lisa Joy lieten weten Fallout ‘een van de beste game-franchises aller tijden’ te vinden. Er gaat dus aardig wat passie gepaard met het project. Althans, dat lieten ze in de zomer van vorig jaar weten tegenover The Hollywood Reporter.

Amazon Prime Video is zonder twijfel één van de grote spelers in de streamingwereld. Dat heeft enerzijds te maken met de indrukwekkende lijst aan titels die het platform te bieden heeft. Anderzijds is de dienst vooral aantrekkelijk door zijn lage prijs. Voor €2,50 per maand krijg je toegang tot talloze films, series en documentaires.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!