Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 5 nov 2021

Android smartphone in bezit? Dit zijn de 10 beste gratis apps aller tijden!

Een van de grote voordelen van een Android smartphone is dat er enorm veel ijzersterke applicaties voor beschikbaar zijn. Je smartphone kan namelijk nog zo nieuw en fancy zijn, maar zonder al die geliefde apps kun je nog steeds niet whatsappen, het nieuws lezen, social media bijhouden en ga zo maar door.

Hieronder staan tien gratis Android apps voor je op een rij (in willekeurige volgorde) die niet op je smartphone mogen ontbreken. Al slaan we voor het gemak WhatsApp en andere voor de hand liggende toppers even over. De onderstaande gratis apps helpen je bij het koken, geven je een weersvoorspelling, het organiseren van je mails en nog veel meer.

1. Google Assistant

Maak je veel gebruik van Google Assistant? Dan heb je met deze app nog een handigere snelkoppeling naar je persoonlijke online assistent. Dit is met name handig als je de standaard manier om de Google Assistant te activeren niet graag gebruikt (zoals het knijpen in de zijkant van je toestel, de thuisknop lang ingedrukt houden of een andere toets gebruiken).

2. Audible

Naar audioboeken luisteren is heerlijk ontspannend en bijvoorbeeld een fijne activiteit voor wie veel met het OV reist. Audible is een van de beste Android apps voor audioboeken die bestaat.

3. Een veilige Android browser: Brave Privacy Browser

Je kunt zelf kiezen welke browser je gebruikt op je Android smartphone. Een van je opties is de Brave Privacy Browser. Deze browser focust zich op het bewaken van jouw online privacy en veiligheid. Zo heeft de app verschillende ingebouwde add-blockers, blokkeert hij pop-ups, scripts, cookies van derden en meer.

brave browser Android app
Brave Privacy Browser (Afbeelding: Play Store)

4. LinkedIn

De website van LinkedIn werkt oké op je mobiele browser, maar de app heeft een aantal handige extra functies. Daarvoor hoef je niet te betalen; ook deze Android app is gratis. De LinkedIn-app biedt net een wat lekkerdere interface die wat meer lijkt op een sociaal medium dan de LinkedIn-website.

5. Adidas Running by Runtastic

Runtastic is een van de beste gratis hardloop-apps voor op je smartphone. De app is echter ook een aanrader wie niet van hardlopen houdt maar bijvoorbeeld vanuit huis aan zijn fitness wil werken. Naast de handige functies voor het hardlopen en de vele gratis workouts heeft de app veel andere functies, zoals een slaaptracker en een aantal lekkere gezonde recepten.

Adidas Runtastic hardloop app
Adidas Runtastic (Afbeelding: Runtastic)

6. Notities bijhouden op je Android smartphone: Evernote

Evernote is een van de, al dan niet de, handigste app om notities en al je hersenspinsels op bij te houden. Die hersenspinsels kun je in allerlei vormen in de app opslaan. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, geluidsopnamen en tekst.

7. Credit Karma

Overzicht houden in je financiën is niet voor iedereen even makkelijk. Gelukkig zijn er gratis Android apps die je hierbij helpen. Credit Karma is een van de beste apps die inzicht geeft in je inkomsten en uitgaven. Hij maakt financiën bijna leuk. Bijna…

8. Android toetsenbord: Microsoft SwiftKey

Wist je dat je verschillende toetsenborden kunt kiezen voor op je Android smartphone? Daarvoor hoef je alleen maar SwiftKey Keyboard te downloaden uit de Play Store. Of een van de andere gratis toetsenbord-apps natuurlijk, al is SwiftKey absoluut een van de beste opties. De app van Microsoft maakt gebruik van slimme AI om te leren van jouw typefouten. Zo helpt hij je steeds beter om je eigen fouten te corrigeren.

swiftkey
SwiftKey (Afbeelding: Microsoft)

9. Bitwarden Password Manager

Een van de betere gratis wachtwoordmanagers voor Android is Bitwarden. De app werkt simpel; hij slaap jouw gebruikersnamen en wachtwoorden op in een persoonlijke online kluis. In die kluis kun je zo veel wachtwoorden en gebruikersnamen opslaan als je zelf wilt.

10. Podcast Addict

De podcast-verslaafden onder ons kunnen de Podcast Addict-app op hun Android toestel installeren. Als ze die nog niet hebben natuurlijk. Podcast Addict geeft toegang tot meer dan een miljoen podcasts met meer dan 35 miljoen afleveringen in totaal. Als je nog niet verslaafd was voor het installeren van deze app dan wordt het ongetwijfeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android smartphone in bezit? Dit zijn de 10 beste gratis apps aller tijden!
Sluiten