Android 13 komt met functie die foto’s delen nog makkelijker maakt

Apps Jeroen Kraak 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

We moeten nog eventjes wachten op Android 13. Er komen veel coole nieuwe functies aan, waaronder deze fijne feature.

Elk jaar komt Google met een nieuwe versie van Android. Het besturingssysteem voor verschillende telefoons krijgt elk jaar een flinke update met flink wat nieuwe en verbeterde functies. Veel van die features hebben we al kunnen zien tijdens Google I/O. Toch is het altijd wachten wanneer deze daadwerkelijk worden doorgevoerd. Zo zien we in de beta-versies van Android al dat er flink wordt gewerkt aan de functies. Nu hebben we wat meer informatie over een nieuwe functie waarmee je makkelijker foto’s en tekst kunt delen.

Nearby Share van Google

Google’s Nearby Share is natuurlijk niet nieuw. De functie waarmee je foto’s en tekst deelt van het ene naar het andere apparaat kun je al vinden op Android 12. Toch is het soms nog weleens onhandig en moet je door wat menu’s scrollen om het toe te passen. Dat gaat nu veranderen.

Het nieuws is afkomstig van Mishaal Rahman van Esper. Hij laat door middel van een GIF’je in een tweet zien hoe het allemaal werkt en dat ziet er verdomd makkelijk uit. Android 13 heeft namelijk een speciaal knop op het klembord waardoor je meteen de foto tekst kunt doorsturen naar een andere apparaat. Het gekopieerde bestand komt echter nog niet terecht in het klembord van het andere apparaat. Dit verandert mogelijk als de functie officieel wordt gelanceerd.

Nog meer nieuws in Android 13

Dit is slechts een van de nieuwe functies van Android 13, want er komt nog steeds meer aan. Zo moet Android 13 er ook voor zorgen dat je batterij een langere tijd meegaat. Dat kan door zelf de resolutie van je scherm aan te passen. Handig als je niet altijd even scherp beeld nodig hebt.

De grote vraag is natuurlijk wanneer je Android 13 eindelijk kunt gebruiken. Het is natuurlijk mogelijk om de beta te downloaden, maar de definitieve versie kun je ergens in de herfst van 2022 verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen