Vakantie op de planning? Deze 5 Android-apps zijn ontzettend handig!

Apps Mark Hofman 10 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

De grenzen gaan langzaam maar zeker open en de schoolvakanties gaan van start: hoogtijd om lekker met de beentjes omhoog in het buitenland te vertoeven. Ondanks het feit dat zo’n vakantie heerlijk is, moet jij natuurlijk wel het een en ander regelen in het buitenland. Wat dat betreft is je Android-smartphone onmisbaar.

Er zijn namelijk een hoop applicaties die het leven in het buitenland een stuk makkelijker maken. Of het nu gaat om het vinden van het perfecte restaurant of het wisselen van geld: de Google Play Store heeft voldoende te bieden.

5 perfecte Android-apps voor vakantie

Om jezelf helemaal goed voor te bereiden op je vakantie is het verstandig om de volgende vijf applicaties op je Android-smartphone te zetten:

#1 Tripadvisor: de ideale vakantie-app

Tripadvisor komt vaak voorbij als het gaat om lijstjes met apps voor Android en iOS. De applicatie is namelijk ideaal voor het vinden van de pareltjes op jouw vakantiebestemming. Of het nu gaat om het ultieme restaurant of een activiteit: Tripadvisor zorgt ervoor dat je altijd goed terecht komt. Een dikke aanrader, dus!

Tripadvisor meenemen op vakantie? Je download de app via deze link!

Tripadvisor Android app vakantie
Tripadvisor (Afbeelding: Google Play Store)

#2 Wisselkoers berekenen

Het is heel goed mogelijk dat jij op vakantie gaat naar een land waar betaald wordt met een andere valuta. Met je creditcard kom je een heel eind, maar het is soms wel goed om in de gaten te houden of je wel de juiste prijs betaald. Daarom is de app Wisselkoers berekenen een dikke aanrader. Dankzij de app blijf je op de hoogte van de recente koersen en reken je snel een prijs om naar je eigen valuta.

Wisselkoers berekenen is ideaal voor de vakantie en download je via deze link.

Wisselkoers berekenen Android vakantie
Altijd zicht op de koersen (Afbeelding: Google Play Store)

#3 Flightradar 24

Flightradar 24 is een heerlijke applicatie om alle vliegtuigen boven je hoofd in de gaten te houden. Je ziet bijvoorbeeld welke vliegtuigen waar precies vliegen en wat hun bestemming is. Maar het is ook een handige manier om te checken hoe het met jou vlucht zit. Zo zie je bijvoorbeeld snel of er vertraging is, wat voor type vliegtuig je hebt en welke faciliteiten er aan boord zijn.

Flightradar 24 is een uitstekende app voor de heen- en terugreis van je vakantie. Downloaden kan hier!

Flightradar 24 Android app vakantie
Altijd op de hoogte (Afbeelding: Google Play Store)

#4 Google Translate

Er zijn genoeg landen ter wereld waar men geen Nederlands spreekt. Naast het feit dat open deuren intrappen een hobby van me is, moet ik eerlijk bekennen dat het leren van een taal me ook wel zint. Mocht je daar geen behoefte aan hebben, maar wil je jezelf wel verstaanbaar kunnen maken op vakantie? Dan is de Google Translate-app er eentje die niet mag ontbreken op je reis!

Google Translate haal je via deze link binnen!

Google Translate Android app
De ideale app voor in het buitenland! (Afbeelding: Google Play Store)

#5 Uber

Ben je op vakantie en wil je snel van punt A naar punt B? Dan is het mogelijk om een reguliere taxi te nemen of het openbaar vervoer te ontdekken. Alleen is het wel aan te raden dat je eerst even kijkt of Uber beschikbaar is in de stad of het land waar jij bent. Met Uber ben je namelijk verzekerd van het feit dat je de juiste prijs betaald en zie je exact hoelang het nog duurt voor je lift er is.

Uber haal je via deze link binnen.

Uber Android App
Snel op je bestemming (Afbeelding: Google Play Store)

Nog meer tips voor vakantie

De vakantieperiode komt steeds dichterbij en ook bij WANT komen we steeds meer in de stemming. Dat is dan ook de reden dat we de komende tijd met allerlei handige tips en tech komen om je vakantie nog aangenamer te maken dan hij als is.

Elektrische fiets mee op vakantie? De beste modellen voor in de heuvels

Benieuwd wat we tot nu toe voor je hebben? Check dan zeker onze toegewijde pagina even! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen