Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smartphones 30 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Android: 5 geweldige games die je tijdens de avondklok kunt spelen

Tussen de meer dan 2,7 miljoen apps in de Google Play Store staan functionele apps zoals buienradar en verschillende nieuws-apps, maar staan ook apps voor een beetje ontspanning: Android games. Wanneer de avondklok ‘s avonds is ingegaan heb je genoeg tijd om er een paar uit te proberen.

Er staan vandaag de dag bijna 400.000 Android gaming apps in de Play Store. Heb jij Instagram al 5 keer van boven naar beneden doorgescrold en heb je Tinder, Hinge en alle andere dating apps ook al uitgespeeld? Dan staan hieronder vijf goede Android games die hopelijk minder snel vervelen.

Een populaire klassieker: Clash of Clans

Een van de meest populaire Android games is Clash of Clans. Deze game heeft honderden miljoenen downloads in de Play Store en krijgt daarom ook een vermelding in dit lijstje.

Clash of Clans is een MMO, ofwel een Massively multiplayer online strategiespel dat is ontwikkeld door Supercell. Deze mobiele game developer uit Finland is ook verantwoordelijk voor games als Hay Day, Boom Beach en Brawl Stars, maar Clash of Clans is verreweg het meest populair. Het spel is een strategisch oorlogsspel waarin je zelf een team samenstelt en die ook kunt leiden als je wilt. Ben je benieuwd waarom deze game honderden miljoenen keer gedownload is? Download hem dan zelf ook op je Android toestel; hij is gratis.

Clash of Clans Android games
Clash of Clans (Afbeelding: Supercell)

Gratis shooter voor Android: Brawl Stars

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Brawl Stars een andere game van Supercell. Deze nieuwere game (oké, hij bestaat inmiddels ook al een jaar of drie) is een 3-tegen-3 top-down shooter spel. In deze game speel je op je Android smartphone tegen en met spelers van over de hele wereld. Of natuurlijk spelers in je eigen stad. Dat je niet met vrienden mag afspreken betekent anno 2021 namelijk al lang niet meer dat je niet samen kunt gamen.

Brawl stars Android game
Brawl Stars (Afbeelding: Supercell)

Bescherm jezelf tegen Vikings vanuit je luie stoel in Bad North: Jotunn Edition

Anders dan de bovenstaande twee games is Bad North: Jotunn Edition geen gratis game voor op je Android toestel. De lovende reviews in de Play Store en super toffe graphics in de game verklaren waarom.

Het spel is simpel: verdedig je eigen kleine vierkanten eilandje tegen Vikings die van alle kanten je eilandje proberen te bestormen. Dit klinkt heel simpel maar wie zich langzaamaan verder door het spel beweegt zal merken dat de werkelijkheid anders is. Het spel lijkt misschien niet enorm ingewikkeld maar vraagt de nodige strategie. Maak een verkeerde beslissing en je bent zonder genade klaar.

Bad North: Jotunn Edition Android
Bad North: Jotunn Edition (Afbeelding: Nintendo)

Een beetje nostalgie met Castlevania: Symphony of the Night

Castlevania verscheen begin 2020 plots in de Play Store en was direct een succes. Deze game wordt vaak een van de beste, al dan niet de beste, Metroidvania games ooit gemaakt genoemd (Metroidvania is de serie games waar deze game onderdeel van uitmaakt).

Ondanks dat de game vrij nieuw is doet hij denken aan NES games en Game Boy games uit de jaren ’80. Castlevania zelf gaat al jaren mee maar is dus sinds het begin van 2020 ook verkrijgbaar als Castlevania: Symphony of the night voor op je smartphone. Ondanks dat je hem via het touchscreen van je smartphone kunt besturen werkt de game toch wat lekkerder wanneer je een Android control gebruikt.

Castlevania Symphony of the Night
Castlevania: Symphony of the Night (Afbeelding: Play Store)

Arcade racing op je Android smartphone met Asphalt 9: Legends

Op zoek naar een realistische race game voor op je smartphone? Dan is Asphalt 9: Legends een van de beste keuzes van dit moment. In dit spel race je in een van de meer dan 50 beste auto’s ter wereld en kun je deze ook naar eigen wens customizen.

We weten niet hoe lang de avondklok aan blijft maar gelukkig houdt deze game je wel even bezig. Al helemaal wanneer je de zogenaamde ‘Career mode’ gebruikt waarin er meer dan 800 verschillende evenementen plaatsvinden in 60 seizoenen. Ook de multiplayer mode is erg vermakelijk; hierin race je tegen maximaal zeven andere bestuurders (lees: gamers). Het is bijna een wonder dat deze super strak uitziende Android game helemaal gratis in de Play Store te downloaden is.

Asphalt 9 Legends Android
Asphalt 9: Legends (Afbeelding: Nintendo)

Benieuwd naar meer (gratis) games voor op je smartphone? Check hier nog tien toppers uit de Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!