Android: 5 geheime trucjes om je smartphone te pimpen

Smartphones Lisanne Beijen 21 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Ben je een beetje klaar met je ‘oude’ Android smartphone? Dan hoef je niet direct diep in de buidel te tasten voor een nieuw toestel. Een voordeel van Android smartphones is namelijk dat ze enorm goed te personaliseren zijn. Met een paar aanpassingen is je toestel weer zo goed als nieuw, tenminste, als het om zijn looks en functionaliteit gaat.

Android smartphones zijn bijna pixel voor pixel te personaliseren. Geen gebruik maken van de vele opties die dit platform aanbiedt is doodzonde. Daarom hebben we hieronder een aantal trucjes voor je op een rij gezet om je smartphone even flink op te frissen.

Stel een nieuwe achtergrond in

Een van de meest simpele manieren om je smartphone een makeover te geven is door een nieuwe achtergrond in te stellen. Deze aanpassing klinkt misschien een beetje te miniem, maar voor wie de achtergrond van zijn smartphone nooit verandert is dit een zichtbare verandering.

Er bestaan verschillende Android achtergrond-apps voor de meest toffe achtergronden. Kies bijvoorbeeld uit een plaat van een bekende kunstenaar via Walli, download achtergronden in 4K op Abstruct, of gebruik de unieke app Sphaera om een gepersonaliseerde achtergrond te maken. Lees hier meer over deze en andere favoriete achtergrond-apps voor Android.

Tapet Android achtergrond
Tapet app voor gepersonaliseerde achtergronden (Afbeelding: Play Store)

Gebruik verschillende widgets

Widgets zijn misschien niet zo populair als ze een paar jaar geleden waren maar dat maakt ze niet minder handig. Naast de functionaliteit geven ze je smartphone ook een nieuw uiterlijk met nieuwe icoontjes op het thuisscherm van je smartphone. Om widgets te activeren moet je de zogenaamde ‘widget pieker’ op je Android toestel openen.

Verander het toetsenbord op je Android smartphone

Heb je er wel eens over nagedacht het toetsenbord van je Android smartphone te veranderen? Het standaard toetsenbord op je toestel functioneert waarschijnlijk prima, maar er zijn veel meer opties voor wie niet bang is andere toetsen uit te proberen. Een toetsenbord is niet alleen bepalend voor hoe snel en behendig je bent met je smartphone, maar ook voor hoe je smartphone eruit ziet.

Een van de meest populaire toetsenborden voor Android smartphones is Google’s Gboard, maar er zijn nog veel meer opties. Bekijk hier onze vijf favorieten.

Gboard iOS toetsenbord
Gboard (Afbeelding: Google)

Kies voor andere icoontjes dan het standaard Android-pakket

Een thema op je smartphone zorgt ervoor dat de achtergrond, widgets en icoontjes op je smartphone allemaal met elkaar matchen. Voor wie dit iets te veel van het goede is kan ook alleen een set icoontjes downloaden uit de Play Store. Daardoor zien de icoontjes op je smartphone er allemaal ‘hetzelfde’ uit. Daarmee bedoelen we natuurlijk in dezelfde stijl; de icoontjes zelf blijven verschillend. Dat is wel zo praktisch. In de Play Store staan ontelbaar veel apps die icoon-pakketten aanbieden, zoals het kleurrijke Outline Icons of de strakke icoontjes van Whicons.

Installeer een launcher voor een complete makeover

Durf je het aan om de interface van je smartphone een complete makeover te geven? Dat kan het makkelijkst en snelst met een Android launcher. Verschillende launchers hebben verschillende functies. Zo is de een voornamelijk bedoeld om je toestel te voorzien van een strak uitziende interface en functioneert de ander bijna als personal assistant.

Een van de meest populaire launchers voor Android is Nova Launcher. Dit is een van de oudste launchers en biedt veel mogelijkheden voor het customizen van je smartphone. Daarnaast is het een heel gebruiksvriendelijke app.

Een andere publieksfavoriet is Smart launcher 5. Deze zogenaamde ‘smart’ launcher is meer functioneel dan gericht op het design van je smartphone. Je ‘oude’ smartphone functioneler maken is nooit verkeerd toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen