Hoe je Android-apps als TikTok op 3 manieren naar je PC sleept

Apps Sabine Schults 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij Android-apps als TikTok denk je waarschijnlijk al snel dat je gebonden bent aan je smartphone of tablet. Er zijn echter verschillende manieren om ze te laten draaien op je pc. Het is een handige manier om je favoriete apps en games op een groter scherm te gebruiken.

De Google Play Store barst van de Android-apps en ook op je Windows-pc zijn genoeg programma’s te vinden. Als je toch een Android-app zou willen gebruiken op je pc, dan is het fijn dat deze mogelijkheid er is.

Apps als TikTok op je PC dankzij 3 Android-trucjes

Om je goed te kunnen helpen bij je avontuur zet ik drie methodes, inclusief uitleg, voor je op een rij.

#1 Smartphone koppelen aan pc

De makkelijkste manier om Android-apps te gebruiken op een pc, is om je smartphone te koppelen aan een Windows-pc via de app Koppelen met Windows. Je download de app op je smartphone en installeert Telefoonkoppeling op je pc.

Door middel van een QR-code verbind je de twee apparaten met elkaar. Vervolgens kun je gelijk aan de slag met Android-apps op je pc. Het enige nadeel is dat deze optie niet met elke telefoonmerk goed werkt. Het is een kwestie van uitproberen om te weten of jouw toestel geschikt is.

Android-apps op je pc
(Afbeelding: Microsoft)

#2 Als besturingssysteem gebruiken op je pc

Een andere mogelijkheid is om Android-x86 als besturingssysteem te gebruiken op je pc. Dit is een wat drastische maatregel die je waarschijnlijk alleen gebruikt als je ergens een extra laptop of desktop hebt liggen.

Door de stappen op de website te doorlopen, vervang je Windows in principe door de Android-versie. Er is echter ook een mogelijkheid om x86 in een virtual machine te draaien. Dat is nog altijd een prima manier om met je smartphone-apps aan de slag te gaan op je pc.

#3 Emulator gebruiken

De laatste optie is het gebruiken van een emulator. Je kunt hierbij denken aan BlueStacks of Genymotion. Je hebt dan wel te maken met advertenties en andere rommel, maar het is een makkelijke manier om Android-apps te gebruiken op je pc.

Het gebruiken van een emulator heeft wel wat nadelen. Je krijgt namelijk een versie van Android waarbij veel moderne functies niet beschikbaar zijn. Ook zal je lang niet met alle apps die momenteel op je smartphone staan aan de slag kunnen gaan.

5 machtige iPhone-apps die we echt eens op Android willen zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen