Deze 6 nieuwe Android-functies zijn onmisbaar en maken je productiever

Tech Wesley Akkerman 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Google laat weten dat Android binnenkort mag rekenen op een aantal nieuwe opties waarmee je een stuk productiever wordt. Er komt onder meer een update aan voor Dichtbij delen. Dat is een optie die iOS-gebruikers het beste kennen als AirDrop. Met die functie kun je gemakkelijk bestanden delen met apparaten in de buurt.

Dichtbij delen stelt je voortaan in staat gemakkelijker bestanden met jezelf te delen. Je kunt het deelproces vanaf apparaat 1 beginnen, terwijl je op apparaat 2 geen akkoord meer hoeft te geven. Dit kan alleen wanneer allebei de devices voorzien zijn van hetzelfde Google-account. Dat meldt Google op zijn eigen website.

Meer opties voor Android

De widgets op Android krijgen eveneens een facelift. Het gaat dan met name om de widgets van de productiviteitsapps van Google. Je krijgt daardoor sneller toegang tot Documenten, Spreadsheets en Presentaties. De Google Keep-variant wordt groter en laat je in het vervolg sneller een notitie aanmaken door een groter lettertype.

Engelstalige Gboard-gebruikers krijgen straks toegang tot de Emojify-knop. Daarmee zoekt Android op basis van een regel tekst welke emoji het beste past bij je boodschap. Ook kunnen Wear OS-gebruikers rekenen op ondersteuning voor Bitmoji en krijgen ze toegang tot gepersonaliseerde Keep-tiles op hun smartwatch.

Google Meet en toegankelijkheid

Gebruikers van Google Meet kunnen live dingen delen met andere mensen in het gesprek. Je bekijkt met in totaal honderd mensen dezelfde video en kunt meerdere mensen vastzetten, zodat je je op hen kunt focussen. Dat is met name handig wanneer je in een videogesprek zit bestaande uit tientallen deelnemers.

Tot slot komen we aan bij toegankelijkheid. Android-telefoons kunnen een notificatie sturen wanneer er een rookmelder afgaat, het water blijft lopen, wanneer de oven piept of wanneer iemand aanklopt. Je kunt ook je eigen geluiden toevoegen en aangeven of je een flits wil zien, vibratie wil voelen en notificatie wil ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen