Android-gebruiker? Er wacht mogelijk een verrassing voor je in de Play Store!

Smartphones Wesley Akkerman 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google is begonnen met het uitrollen van een grote update voor de Google Play Store. Dat is de downloadwinkel voor Android waarin gebruikers alle apps en games binnenhalen. Er gaan wat dingen veranderen, dus dat is in het begin altijd even wennen, natuurlijk. Het kan overigens nog even duren voordat je de update ontvangt.

De belangrijkste en meest ingrijpende aanpassingen heeft te maken met het menu aan de linkerkant. Normaliter druk je op het icoon van het hamburgermenu: dat zijn die drie streepjes die links bovenin staan. Die knop verdwijnt in z’n geheel, waardoor je het menu dus voortaan op een andere manier tevoorschijn haalt.

Vernieuwede Google Play Store op Android

Voortaan haal je dat menu tevoorschijn door op je profielfoto te tappen. Je profielfoto vind je in de rechterhoek van het scherm op je Android. Na het updaten van Google Play Store laat Google overigens zien waar je moet tappen, zodat je wederom snel toegang krijgt tot je apps, games en abonnementen.

Daarnaast is het instellingenmenu van de downloadwinkel op de schop gegaan. Dat menu is opgedeeld in vier segmenten, namelijk voor algemene instellingen, persoonlijke instellingen, instellingen voor familie en informatie over de winkel. Onder de kopjes staat ook een korte uitleg voor die segmenten.

Informatie controleren

Het laatste kopje kan nog wel eens van belang zijn als je iets wil controleren dat betrekking heeft op de Google Play Store. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je de meest recente versie van die winkel op je Android hebt staan, zodat je altijd beschikt over nieuwe functies en beveiligingen. Hier check je welke versie je zelf hebt.

Google is al weken bezig met de uitrol van het nieuwe design voor de Google Play Store. Het nieuwe ontwerp komt de laatste dagen bij veel meer mensen aan, waardoor de kans groot is dat ook jij vanzelf aan de beurt komt. Je hoeft hier overigens niets voor te doen: Google brengt de update vanzelf naar je toestel toe, aldus 9to5Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen