Plottwist: Samsung brengt Android van Galaxy naar de iPhone

Smartphones Mark Hofman 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De strijd tussen iOS en Android is vaak een strijd die gevoerd wordt door fanatieke fans die negen van de tien keer weinig tot geen ervaring hebben met het andere platform. Iets waar Samsung een fantastische oplossing op gevonden heeft.

Samsung introduceert namelijk een nieuwe tool genaamd iTest. Het is een manier voor iPhone-gebruikers om de Galaxy-variant van Android eens uit te proberen. Gewoon op je eigen smartphone, zonder enige voorwaarden. Geniaal!

Samsung brengt Android naar iPhone

We hebben iTest zelf even geprobeerd en zijn best wel onder de indruk. Het is namelijk de bedoeling dat je als gebruiker naar de speciale website gaat die via deze link te bereiken is. Het is wel handig om dit in de Safari-browser van je iPhone te doen, aangezien je de app op het thuisscherm moet zetten. Wanneer je dat gedaan hebt tik je de snelkoppeling aan en zie je dat er een simulatie van Android 11 (One UI 3) gestart wordt.

Android-gebruikers moeten opletten voor gevaarlijke gratis Netflix-app

Aan de ene kant zou je het systeem vrij beperkt kunnen noemen, maar aan de andere kant geeft dit wel een realistische indruk. iPhone-gebruikers kunnen berichten openen, instellingen veranderen, notificaties bekijken en nog heel veel meer. De Android-simulatie zorgt er namelijk voor dat er een aantal voorgeprogrammeerde meldingen binnenkomen en dat de berichtenbox gewoon gevuld is. Daarbij krijg je uitleg over de applicaties die beschikbaar zijn en is het zelfs mogelijk om de Google Play Store te ontdekken. Je draait dus niet daadwerkelijk het systeem op je iPhone, maar krijgt simpelweg een goede indruk van wat het te bieden heeft.

Samsung Android iPhone
De speciale app (Afbeelding: 9to5Mac)

Veel mensen zullen hierdoor niet direct overstappen, maar krijgen wel een beter beeld van wat Samsung je op dat gebied te bieden heeft. Nogmaals: een geniale zet als je het ons vraagt!

Een beter beeld

Als we in de afgelopen paar jaar iets gemerkt hebben bij WANT, dan is het wel dat mensen een sterke voorkeur hebben voor Android en iOS. Daar is helemaal niets mis mee natuurlijk, maar de afkeer tegen het tegenovergestelde systeem is wel iets dat opvalt. Zeker gezien het feit dat de consument het andere platform slechts beoordeeld op aannames. Zo denken iOS-gebruikers dat Android nog steeds vaak vastloopt en dat het aan alle kanten rammelt, terwijl dit al jaren niet meer het geval is. Daarnaast vinden Android-gebruikers iOS nog steeds erg beperkt, wat ook steeds minder het geval is.

De realiteit is simpelweg dat, als je puur naar kwaliteit kijkt, het gat tussen iOS en Android minuscuul is. Waar het ene platform het beter doet dan het andere, is het verschil over het algemeen heel klein. Het is anno 2021 oprecht een kwestie van smaak en wat dat betreft weet Samsung een uitstekende oplossing te bieden. Tegen iOS gebruikers zouden we dan ook zeker willen zeggen: probeer iTest en kijk eens naar wat Android je te bieden heeft!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen