Anoniem op Instagram: zo verberg jij je eigen account voor anderen

Apps Sabine Schults 12 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Standaard is je Instagram-account zichtbaar voor letterlijk iedereen die zich ook heeft aangemeld voor de app. Misschien wil je dat wel helemaal niet en blijf je liever onder de radar. Gelukkig is daar een oplossing voor. Je kunt je Instagram-account namelijk verbergen voor anderen.

Je kunt je account op privé zetten, zodat alleen mensen die je toestemming geeft jouw Instagram Feed en Stories kunnen zien. Open de app en druk op je profielfoto. Ga vervolgens naar Instellingen en druk op Privacy. Bovenaan zie je onder Accountprivacy een slider staan voor Privéaccount. Activeer deze en je Instagram-profiel is afgeschermd voor pottenkijkers!

Instagram: nog meer privacyopties

Mocht je alleen enkele Instagram-gebruikers willen uitsluiten, dan kun je deze personen blokkeren. Dit doe je door op het profiel van het account in kwestie te drukken en de instellingen te openen via de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Druk vervolgens op Blokkeren dat in het rood staat weergegeven.

Wil je nog wat meer privacy, zelfs voor mensen die jou wel mogen volgen op Instagram? Dan kun je jouw activiteitsstatus uitzetten. Dit doe je door de Instellingen te openen, naar Privacy te gaan en op Activiteitsstatus te drukken onder het kopje Interacties. Zorg dat Activiteitsstatus weergeven is uitgeschakeld. Zo weet niemand wanneer je voor het laatst actief was of wanneer je actief bent.

Instagram
(Afbeelding: Kate Torline)

Een drastischere aanpak

Voor een nog drastischere aanpak, kun je jouw account tijdelijk deactiveren. Dit is minder definitief dan het volledig verwijderen van je account, maar zorgt er wel voor dat je zeker een tijdje niet vindbaar bent voor anderen. Hiervoor kun je niet de Instagram-app gebruiken, maar moet je overschakelen naar de browser.

Ga naar je Instagram-profiel en druk op Profiel bewerken. Helemaal onderaan deze pagina vind je Mijn account tijdelijk deactiveren. Klik hierop en selecteer een reden waarom je dit wil doen. Voer vervolgens je wachtwoord in en bevestig dat je er zeker van bent om je account tijdelijk te deactiveren.

De grote wens van Instagram-gebruikers die eindelijk in vervulling gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen