Deux baguettes: 4 perfecte apps om Frans of een andere nieuwe taal te leren

Apps Sabine Schults 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deux baguettes, s’il vous plait. Het is in Frankrijk superhandig om te weten hoe je de bakker om stokbroden vraagt, maar om Frans (of een andere vreemde taal) goed onder de knie te krijgen, zal je flink wat woorden moeten leren. Deze apps kunnen je daarbij helpen.

Vreemde talen beheersen is niet alleen handig als je op reis gaat, maar ook om connecties te maken met internationale collega’s. Hoewel veel mensen de Engels beheersen, heeft het zeker zijn charmes om Frans, Spaans, Italiaans of Chinees te spreken. Deze apps helpen je een handje op weg.

Apps om een nieuwe taal te leren

Er zijn flink wat apps die zich richten op het spreken van een nieuw idioom. Dit zijn wat ons betreft de vier beste.

#1 Duolingo-app

Bij je zoektocht naar een app om een nieuwe taal te leren, stuit je al snel op Duolingo. Dat is niet gek, want de app is enorm populair vanwege de speelse manier waarop je met een vreemde taal aan de slag gaat. Omdat het lijkt alsof je een spelletje speelt, merk je niet eens dat je aan het leren bent. Een win-win-situatie dus!

#2 Leren met Babbel

De minimalistische vormgeving zorgt ervoor dat het leren van een nieuwe taal met Babbel niet te overweldigend voelt. Je leert over verschillende variaties van een woord of zin, maar ook of een tekst informeel of formeel is. De lessen zijn kort, waardoor je ze makkelijk voltooit gedurende je dag, zoals tijdens de lunchpauze of voor het slapengaan. Je gebruikt de app vanaf 5 euro per maand.

#3 Drops

Als je het fijner vindt om een taal in afzonderlijke categorieën te leren, dan zit je met Drops (van Kahoot!) goed. Je leert bijvoorbeeld over woorden in de categorie voedsel, waarbij je oefent hoe je drankjes of fruit schrijft. De app is iedere dag enkele minuten gratis te gebruiken. Wil je langer met deze handige taal-app aan de slag, dan is een abonnement vereist.

Nieuwe taal leren met een app
(Afbeelding: Towfiqu Barbhuiya / Unsplash)

#4 Memrise: de taal van de locals

Door middel van korte video’s van locals krijg je via de taal-app Memrise een goed idee van hoe je woorden, zinnen en uitdrukkingen in een vreemde taal uitspreekt en intoneert. Er zijn acht talen om mee aan de slag te gaan, namelijk Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Chinees, Koreaans en Japans. Memrise is de ultieme manier om de uitspraak van native speakers te leren. Er is een (beperkte) gratis versie beschikbaar.

Duolingo: 5 bijzondere talen die je met de app kunt leren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen