Deze app is de Shazam voor het spotten van planten en dieren

Tech Lisanne Beijen 24 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Apps met augmented reality (AR) hebben sinds de populariteit van Pokémon Go flink aan terrein gewonnen. In 2016 zwierf men rond, op zoek naar virtuele fauna en soms een beetje flora. Een nieuwe app genaamd ‘SEEK’ is juist bedoeld om mensen op pad te sturen op zoek naar echte flora en fauna. Deze app werkt als Pokémon Go en Shazam tegelijkertijd, maar dan voor planten.

Pokémon Go maar dan met echte dieren

De website iNaturalist heeft de app SEEK gelanceerd. De app, die beschikbaar is voor iOS, is bedoeld voor om mee op zoek te gaan naar verschillende soorten planten en dieren. De app moet mensen hopelijk bewuster te maken van hun omgeving. Gebruikers van SEEK moeten dingen opvallen op straat en om zich heen, die ze anders waarschijnlijk hadden gemist of genegeerd.

De website achter de app, iNaturalist, is opgericht in 2008 door onderzoekers aan van UC Berkeley. Het doel van de site was om een online community te creëren met daarop ecologen, naturalisten en gewone natuur liefhebbers. Deze mensen helpen elkaar om de natuurlijke wereld te ontdekken en van een wetenschappelijke kant te belichten.

shazam

In de database van de website staan zo’n 150.000 verschillende dieren en plantensoorten opgeslagen. Met al die data kan de moderne technologie leuke dingen doen. In 2017 zijn de wetenschappers begonnen met het ontwikkelen van een AI die verschillende soorten planten en dieren kon herkennen aan de hand van afbeeldingen.

Shazam voor planten en dieren

De app SEEK laat je zien welke planten en dier-soorten je in jouw buurt tegen kunt komen. Als je ergens loopt en je ziet een mooie bloem of een gek beestje, dan kun je daar een foto van nemen en de app aan het werk zetten. Die laat je vervolgens weten wat er op de foto te zien is. Hierbij wordt ook informatie van Wikipedia gebruikt. De app werkt dus als een soort van Shazam voor planten en dieren.

shazam

De app laat zien dat rondlopen met je smartphone onder je neus ook heel nuttig kan zijn. Daarnaast zit er ook nog een geinig spel-element in de app verwerkt; zo kun je badges verdienen des te meer verschillende soorten planten en dieren je verzameld.

Benieuwd naar nog meer toffe apps? Check dan hier de beste apps van vorige week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen