10 onmisbare Fortnite tips en hacks die je moet kennen

Games Ilona Braam 26 mrt 2018
Leestijd: 4 minuten

De game Fortnite is binnen een korte tijd behoorlijk populair geworden en heeft inmiddels zelfs PlayerUnknown’s Battlegrounds overtroffen. Als je enthousiast bent om ook lekker bezig te gaan, is het handig om van tevoren even wat dingen te weten. Met deze tien tips en hacks moet het helemaal goed komen.

Gebruik headphones

Wanneer je rondloopt in Fortnite zijn je voetstappen een stuk luider dan bij andere spelletjes, zoals PlayerUnknown’s Battlegrounds. Dat betekent natuurlijk ook dat de voetstappen van je vijand goed hoorbaar zijn. Daarom is het handig om altijd je koptelefoon op te hebben, zodat je nog beter kunt horen of er mensen op je afkomen en vanuit welke richting. Zo kun je nog snel een escape of aanval plannen.

Gamer

Niet landen in populaire gebieden

Voordat je op de kaart wordt gedropt, zweef je er eerst boven in een bijzondere bus/luchtballon. Zorg ervoor dat je bekende en populaire gebieden vermijdt en probeer juist te gaan voor wat rustigere gebieden om te landen. Deze populaire gebieden zijn geliefd bij doorgewinterde spelers, die korte metten maken met noobs. Als je dus niet meteen doorzeefd wil worden met kogels, kies je voor een rustiger plekje en kun je altijd achteraf nog proberen te sluipen naar dat drukke gebied.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Fortnite bus

Zoek meteen naar wapens en munitie

Nadat je bent gedropt, begin dan meteen te zoeken naar wapens en munitie. Breek van alles om je heen handige items te vinden om te overleven. Zonder wapens ben je namelijk zo goed als ten dode opgeschreven en kun je evengoed weer vertrekken. In het ideale geval wil je verschillende soorten wapens verzamelen, zodat je op verschillende scenario’s bent voorbereid.

Populaire gebouwen

Wapens en andere benodigdheden verschijnen in gebouwen en verschillende structuren. Het nare is dat ze vaker verschijnen in druk bevolkte gebieden, waar je dus een grotere kans hebt om overhoop geschoten te worden. Overweeg goed of je het risico aan wilt gaan om gegrepen te worden. Als je het wel aandurft kun je je arsenaal weer aanvullen, maar wel met het risico mensen tegen te komen. Aan de andere kant kun je meteen met iedereen afrekenen die je pad belemmert.

Blauwe gloed

Let goed op een blauwe gloed op de grond. Als je dat ziet, betekent het dat er binnenkort een krat met goodies gedropt gaat worden. Blijf in de buurt om de buit zelf te claiming of verstop je ergens en gebruik het als een valstrik om andere spelers te elimineren.

Fortnite Supply Drop

Open deuren

Eén van de gebruiken in zogenaamde Battle Royale spelletjes is het achter je dichtmaken van de deur wanneer je een gebouw binnengaat. Als je dat doet, lijkt het namelijk alsof er nog niemand naar binnen is gegaan en zou je mensen die na je naar binnen komen kunnen verrassen. Aan de andere kant kun je de deur ook openblaten om andere spelers te waarschuwen of om juist te doen alsof iemand er al is geweest en de buit heeft meegenomen.

Fortnite

Blijf bouwen

Eén van de dingen die Fortnite redelijk bijzonder maakt, is dat de focus niet alleen ligt op schieten maar ook op bouwen.  Dus in plaats van weg te rennen, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een trap te bouwen zodat je kunt ontsnappen of vanuit een hoog gebouw terug kunt schieten.

Ook kun je bouwen om jezelf te beschutten tegen inkomende kogels. Vergeet aan de andere kant niet dat wanneer iemand anders bijvoorbeeld een grote trap aan het bouwen is, je het hele bouwwerk kunt vernietigen door onderaan de constructie te mikken. De rest zal dan namelijk instorten en als iemand van een behoorlijke hoogte valt, heb je meteen weer een speler uitgeschakeld.

Drink meteen

Als je een beschermingsdrankje weet te bemachtigen, is het doorgaans het beste om hem gewoon meteen op te drinken. Je weet sowieso nooit echt wanneer je aangevallen gaat worden en kunt wat dat betreft altijd wel bescherming gebruiken. Daarnaast neemt het drankje plek in beslag in je inventaris, die je voor belangrijkere dingen kunt gebruiken.

Fortnite shield potion

Fortnite kleurtjes

In het spel hebben alle items een kleurtje, afhankelijk van hoe zeldzaam ze zijn. Grijze items zijn niet zo spannend en komen het meest voor. Als je een groen of paars item vindt is het al spannender en goud is natuurlijk het beste. Als je moet kiezen wat je in je inventaris laat als er geen plek meer is, kies je uiteraard voor de meest zeldzame wapens en items. Deze werken namelijk beter dan saaie exemplaren. Zo zal een gouden geweer bijvoorbeeld accurater zijn dan een grijze en waarschijnlijk uitgerust zijn met een richtkijker.

Van waar wordt je beschoten?

Wanneer kogels iets raken, laten ze markeringen achter. Als je de markeringen bekijkt, kun je op deze manier achterhalen vanuit welke richting je wordt beschoten en adequate maatregelen nemen. Uiteraard helpt het geluid van de voetstappen mee, maar als een sniper zich ergens heeft verschanst heb je daar natuurlijk niet zoveel aan.

Fortnite

Hoewel je de Fortnite game kunt kopen, is het ook mogelijk om gratis te spelen. Voor de Battle Royale modus hoef je namelijk niet te betalen. Dit is wat je over gratis Fortnite spelen moet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen