Ilona Braam
Ilona Braam Gaming 23 mrt 2018

Gratis Fortnite spelen: alles wat je moet weten

Toen Epic Games het spel Fortnite uitbracht, was het binnen no-time een daverend succes. Helaas voor PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) is het spel tegenwoordig zelfs populairder geworden. Om Fortnite te spelen moet je normaal gesproken een behoorlijk bedrag neertellen, maar sinds eind vorig jaar is er een Battle Royale modus die je lekker gratis mag spelen. Tijd dus om de arena te betreden.

Fortnite nu groter dan PlayerUnknown’s Battlegrounds

Voordat Fortnite op het toneel kwam, was PlayerUnknown’s Battlegrounds heer en meester op het platform Twitch, waarop je game streams kunt bekijken. Sinds 9 februari lijkt deze titel over te zijn genomen door Fortnite. Op een gegeven moment zaten er maar liefst 152.000 gamers tegelijkertijd naar Fortnite te kijken, terwijl dat bij PlayerUnknown’s Battlegrounds maar 67.000 was.

Het succes zou onder andere te danken zijn aan het feit dat er bij Fortnite telkens iets nieuws kan gebeuren, terwijl de acties bij PlayerUnknown’s Battelgrounds voorspelbaar beginnen te worden. Ook de omzet van Fortnite zou tegenwoordig een stuk hoger liggen dan bij PUBG.

In januari zou Fortnite een omzet hebben behaald van 126 miljoen dollar, tegenover 103 miljoen dollar voor PUBG.

Fortnite Epic Games

Gratis Battle Royale modus

Het grote succes is ook te danken aan het feit dat iedereen gratis mee mag doen aan het spel. In september vorig jaar kwamen de makers van Fortnite namelijk met een speciale Battle Royale modus, waarvoor ze geïnspireerd werden door de concurrentie (PUBG).

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Het zal dubbel zuur zijn voor PUBG dat ze gediend hebben als inspiratie en mede daardoor nu worden verslagen. Dit jaar wordt er overigens de nieuwe modus Save the World verwacht, welke ook gratis zijn.

Voor verschillende platformen

De Fortnite Battle Royale modus is een player vs. player modus, waarbij honderd mensen op een gigantische map tegen elkaar strijden. Het is de bedoeling om als laatste staande te blijven en dan ben je natuurlijk geweldig. Battle Royale is beschikbaar voor de PC, Playstation 4, Xbox One en Mac en kun je downloaden via de Epic Games website.

Om het spel te installeren moet je wel eerst even een Epic Games  account aanmaken of inloggen via Facebook of Google Plus. Vanaf 12 maart is het spel ook beschikbaar voor iOS, maar om te spelen heb je eerste een uitnodiging nodig.

Fortnite

Is het echt gratis?

Hoewel je het de Battle Royale modus gratis kunt downloaden, zullen Xbox spelers wel moeten betalen voor Xbox Live Gold om online te kunnen spelen. Voor de andere platformen geldt dat het spel inderdaad gratis te spelen is. Als je je uiterlijk wilt veranderen met allerlei nieuwe items, kun je daar wel geld aan uitgeven.

Hiervoor heb je een Battle Pass nodig, welke je kunt kopen voor 950 V-Bucks, wat ongeveer neerkomt op 7,60 euro. Door je Battle Pass te levelen kun je allerlei extra items een andere loot bemachtigen.

Spelen tegen andere platformen

Het leukste is natuurlijk wanneer het niet uitmaakt of iemand op een PC, Mac, Xbox of PlayStation speelt, maar dat iedereen tegen elkaar kan spelen. Helaas gaat dat bij Fortnite Battle Royale niet helemaal goed, maar hopelijk verandert dat snel. Zo kun je met je PS4 niet spelen tegen iemand met een Xbox One en andersom.

Wel kun je met je PS4 spelen tegen mensen met een PC, Mac of iOS apparaat en kun je dat met je Xbox One ook doen.

Nieuwe Fortnite shotgun

Om de zoveel tijd komen er weer goodies voor het spel. Zo werden er vorige week explosieven aan het spel toegevoegd, die je op afstand kan laten ontploffen. Nu is er ook nog een nieuwe shotgun beschikbaar, waarmee je een groter bereik hebt dan met de andere shotguns. Zo hoef je niet meer midden in de actie zijn om een overwinning te behalen.

Hoewel de Nintendo Switch niet in het rijtje staat van ondersteunde consoles, kun je daar ook spectaculaire games op spelen. Binnenkort komen er zelfs heel wat nieuwe indie-games.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gratis Fortnite spelen: alles wat je moet weten
Sluiten