Dit zijn de beste tools om je torrents mee te downloaden

Apps Ilona Braam 22 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Hoewel de strijd van auteursrechtenorganisaties heftig doorgaat, blijven er nog steeds veel mensen gebruik maken van torrents om van alles te downloaden. Omdat het grootste deel van de content op torrent sites doorgaans van de illegale categorie is, wordt heftig geprobeerd de sites uit de lucht te halen. Maar ze zijn er nog steeds en als je graag legale torrents download, zijn dit de beste tools om het mee te doen.

Let op: het illegaal downloaden van bestanden is ook met behulp van een VPN of proxy nog steeds verboden en strafbaar. Gebruik deze websites dan ook alleen om legale content te downloaden via torrents.

Vuze

Vuze bestaat al behoorlijk lang en is door de jaren heen telkens geupdate en met de tijd meegegaan. Een voordeel aan Vuze is dat jet het kunt uitbreiden met allerlei plugins, zodat het programma helemaal aan je wensen voldoet. Het interface is simpel en duidelijk.

Je krijgt meteen een goed overzicht over wat je allemaal aan het downloaden bent en welke bestanden al klaar zijn en je aan het seeden bent. Een nadeel aan Vuze is helaas wel dat je te maken krijgt met reclames, maar het programma is dan ook gratis. Als je bereid bent om te betalen, kun je op het moment voor 9,90 euro een Plus abonnement voor een jaar nemen.

Hiermee verdwijnen de reclames en krijg je een paar extra features, zoals DVD’s branden, een ingebouwde antivirus scanner en de mogelijkheid om bestanden af te spelen terwijl ze downloaden.

Vuze torrent

qBittorrent

qBittorrent is een mooie all-round tool om je torrents mee te downloaden en zoeken, want het programma heeft ook een ingebouwde zoekmachine. Je hebt gelukkig niet te maken met opdringerige reclames en je krijgt onder andere features als encryptie, het prioriteren van bestanden en een mediaspeler.

Ook kun je met qBittorrent zelf torrents maken. De makers van het programma hebben een goede balans gevonden tussen features en snelheid, zonder de applicatie te ingewikkeld te maken.

aBittorrent

uTorrent

uTorrent hoort samen met Vuze tot de bekendste torrent tools. Waarschijnlijk heb je er al eens over gehoord. Het is een licht programma dat niet te veel eist van je computer. Het is niet de officiële BitTorrent applicatie, maar het wordt de afgelopen tien jaren wel door BitTorrent onderhouden. Je kunt ermee doen wat je moet doen en dat is het downloaden van torrents.

Net als bij Vuze krijg je te maken met reclames en de afgelopen tijd lijken er wel erg veel reclames en bijkomende software te zijn. Let goed op wanneer je het programma installeert. Hoewel niemand daar zin in heeft, is het toch handig om te kijken naar wat er allemaal aangevinkt is en of je geen onnodige dingen installeert.

In het verleden zijn er wat problemen geweest met betrekking tot de veiligheid, maar er zijn inmiddels wel weer patches uitgebracht om het programma voor u weer hackproof te maken.

uTorrent

Deluge

Ook Deluge bestaat al best wat jaartjes en kun je gebruiken om je torrents mee te downloaden. Het is een programma dat zich helemaal aan je wensen kan aanpassen en zo krachtig kan zijn als je zelf wilt. Door middel van plugins kun je namelijk van alles toevoegen aan de applicatie.

Er zijn behoorlijk wat plugins beschikbaar om allerlei functionaliteit toe te voegen, zoals Chrome of Firefox integratie, downloaden op alfabetische volgorde en planningen maken. Voor een gratis programma, krijg je toch behoorlijk wat features.

Deluge

The Pirate Bay was en is nog steeds een populaire site om torrents te vinden. De site wordt tegenwoordig echter geblokkeerd door verschillende providers. Dit is waarom je niet meer kunt downloaden via The Pirate Bay.

Let op: het illegaal downloaden van bestanden is ook met behulp van een VPN of proxy nog steeds verboden en strafbaar. Gebruik deze websites dan ook alleen om legale content te downloaden via torrents.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen