AirPods kunnen camera’s krijgen, maar waarom zou Apple dat in vredesnaam willen?

Audio Jeroen Kraak 1 jul 2024
Leestijd: 1 minuut

Een opvallend gerucht gaat rond: toekomstige AirPods krijgen camera's. Maar waarom wil Apple camera's in je oordopjes stoppen?

AirPods zijn een must-have voor veel iPhone-bezitters. Niet alleen zijn de geluidskwaliteit en de ruisonderdrukking uitstekend, ook is het heel simpel om de apparaten met elkaar te koppelen.

Maar camera’s in oordopjes lijken misschien wat overdreven. Toch speelt Apple nu met het idee en daar zit daadwerkelijk een gedachte achter.

AirPods met camera’s

Op dit moment gaat er een gerucht rond dat Apple zou werken aan AirPods met camera’s. Dit is niet zomaar een gerucht, want het komt uit een nieuw rapport van de bekende en betrouwbare leaker Ming-Chi Kuo.

Volgens Kuo wil Apple in 2026 beginnen met het op de markt brengen van AirPods met camera’s. Dit zijn overigens geen gewone camera’s, maar infraroodexemplaren. Deze moeten helpen om een nog betere spatial audio-ervaring te bieden.

Apple komt met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze
De derde generatie. (Afbeelding: Apple)

En dat heeft weer alles te maken met de Apple Vision Pro. De AirPods moeten ervoor zorgen dat ze in combinatie met de AR/VR-headset van Apple een unieke spatial computing-ervaring bieden. Als een gebruiker zijn hoofd draait in een specifieke richting, kan de geluidsbron volgens Kuo worden benadrukt, waardoor alles nog levensechter wordt.

Ook goed voor mensen zonder een Apple Vision Pro

Maar ook voor mensen die geen Apple Vision Pro hebben of willen, brengen de infraroodcamera’s in de AirPods voordelen. Zo zou het mogelijk worden om je AirPods met gebaren te besturen en hoef je ze dus niet meer aan te raken. Dit komt doordat de infraroodcamera’s veranderingen in beweging kunnen waarnemen. Bovendien heeft Apple al verschillende patenten ingediend waarop het de precieze werking uitlegt.

De techniek die infraroodcamera’s gebruikt, zou hetzelfde kunnen zijn die Apple al toepast bij Face ID op de verschillende apparaten van het bedrijf. Na ruisonderdrukking, hoofdtracking en aanraakbediening komt er dus een nieuwe feature bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen