Apple CarPlay nu in elke Tesla te gebruiken door deze hack

Elektrische auto's Jeroen Kraak 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Baal je ervan dat je Tesla geen Apple CarPlay ondersteunt? Daar is nu een oplossing voor door een speciale versie.

Heb je een Tesla en een iPhone? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het infotainmentsysteem van de elektrische auto geen Apple CarPlay ondersteunt. Toch kun je het wel gebruiken. Hoe dat kan, laat de Poolse ontwikkelaar Michal Gapinski zien.

Apple CarPlay in een Tesla

Gapinski is de trotse eigenaar van een Tesla Model 3. Een prachtige auto, alleen had hij een grote ergernis. Zijn heilige koe ondersteunde geen Apple CarPlay. Gelukkkig is de Gapinski behoorlijk handig en heeft hij een oplossing gevonden. Eentje die jij ook kunt gebruiken.

Tesla verbannen uit Chinese plaats vanwege spionageverdenkingen

In januari van dit jaar bracht hij een eerste versie uit die geschikt was voor zijn Tesla Model 3. Helaas zaten aan die versie heel wat haken en ogen. Zo moest hij een muis gebruiken om Apple CarPlay te bedienen. Dat is natuurlijk niet zo handig. Gelukkig is hij doorgegaan met ontwikkelen en heeft hij ondertussen zijn versie flink verbeterd. De software is nu zelfs te gebruiken op alle Teslamodellen volgens de Pool.

De Pool is flink bezig geweest de afgelopen tijd, want zijn CarPlay-versie ondersteunt nu ook DRM video playback zodat apps als Netflix normaal functioneren. Apple Music lanceert automatisch in landscape mode.

Niet zo simpel

Toch heb je wel wat nodig om de Apple CarPlay-versie van Gapinski te gebruiken. Zo is er een Rasberry PI met onder andere een modem en een WiFi-toegangspunt nodig. Deze draait op Android 12. Ook moet je een HDMI en een ethernet-kabel aanschaffen.

Helaas: je toekomstige Tesla wordt weer flink duurder

Op de video te zien hoe het allemaal werkt. Misschien is het nog niet zo vloeiend, maar gezien waar de Pool vandaan komt, is het in de korte tijd een hele prestatie. We zijn dan ook benieuwd hoe het er over een aantal maanden uitziet.

De nieuwe versie is nu te downloaden via de website van de ontwerper. Deze is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen