Apple-film Dua Lipa en Henry Cavill wordt met de grond gelijkgemaakt

Films & Series Mark Hofman 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De verwachtingen waren er al, maar de bevestiging is er nu. Argylle, de Apple-film met onder andere Dua Lipa en Henry Cavill, is er eentje die je makkelijk kunt overslaan.

Vanaf vandaag is Dua Lipa, de artiest die wereldwijd de harten van miljoenen muziekliefhebbers heeft weten te winnen, te zien in haar allereerste bioscoopfilm. Eentje die, mede dankzij de grote sterrencast, een beetje argwaan wist te wekken.

Dat de film, die voor Apple TV+ is geproduceerd door Universal Studios, echt met de grond gelijk wordt gemaakt door de internationale media, is dus alles behalve een verrassing te noemen.

Argylle: Apple-film met Dua Lipa en Henry Cavill

Aubrey Argylle is de hoofdpersoon van het verhaal dat centraal staat en uit handen komt van een spionageromanschrijfster. Klinkt een beetje verwarrend, maar uit het brein van Matthew Vaughn is dat volkomen logisch.

Voor de duidelijkheid: Henry Cavill speelt de rol van Aubrey Argylle, die als spion de wereld overgaat voor verschillende missies en verleidster LaGrange, gespeeld door Dua Lipa, regelmatig tegenkomt. Het ding is echter dat dit niet het verhaal van de Apple-film is, maar Argylle vooral de schrijfster volgt die dit allemaal bedenkt.

Een fictieve wereld in een fictieve wereld, om het zo even te noemen.

Als Dua Lipa en Henry Cavill de USP zijn…

De film, die na zijn tijd in de bioscoop verkast naar de streamingdienst van Apple (Apple TV+), werd vooraf voornamelijk geroemd om zijn sterrencast.

Niet gek, want deze bestaat onder andere uit Dua Lipa en Henry Cavill (Superman). Daarnaast zien we ook de bekende gezichten van Samuel L. Jackson, Bryan Cranston (Breaking Bad) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Alleen wanneer de sterrencast de USP is, maakt me dat persoonlijk altijd een beetje zorgen. Dan zal het verhaal misschien niet zo interessant zijn als je van tevoren zou denken. Doorgaans niet echt een reden om gelijk te krijgen, maar dit keer heb ik dat dus wel.

Op Rotten Tomatoes haalt de film een gemiddelde score van 35%. Ook niet verrassend, want titels als The Hollywood Reporter kraken de film echt af.

“Het begint allemaal een beetje te lijken op die veel te dure reclames voor luxe producten die je toch nooit wilt kopen. Parfum, auto, dat soort dingen.” Oef…

Heeft Argylle de critici-behandeling gekregen?

Nu moet ik persoonlijk wel heel eerlijk toegeven dat de critici-scores me op Rotten Tomatoes niet veel meer doen. Ik wil persoonlijk altijd afwachten wat de rest van de wereld (lees: de gewone kijkers) ervan vindt.

Zo keek ik onlangs naar een knotsgekke en krankzinnige serie op Netflix, die door critici dramatisch werd beoordeeld met een score van 45%. Kijkers gaven de serie echter een score van 75%, waar ik het zelf dan weer veel meer mee eens was.

Benieuwd naar de serie en dat verhaal? Check het onderstaande artikel even:

Na CES 2024 was Obliterated de Netflix-serie die ik echt even nodig had

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen