Apple komt met oplossing voor ‘ingebrande’ iPhone 15 Pro-schermen

Smartphones Jeroen Kraak 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Diverse gebruikers die de iPhone 15 Pro hebben gekocht, melden klachten over een ingebrand scherm. Dit lijkt op het eerste gezicht een lastig probleem om op te lossen, maar gelukkig komt Apple nu met een oplossing.

Stel je voor: je hebt zojuist de prijzige iPhone 15 Pro aangeschaft en na gebruik lijkt het scherm ingebrand te zijn. Dit is een nachtmerrie, en je zou wellicht denken dat het hele scherm moet worden vervangen, wat betekent dat je de smartphone enige tijd moet missen. Gelukkig heeft Apple nu een eenvoudigere oplossing bedacht.

Een ‘ingebrand’ scherm op de iPhone 15 Pro

Bij de lancering van een nieuwe telefoon zijn er vaak wat kinderziektes die moeten worden opgelost. De iPhone 15 Pro van Apple vormt hierop geen uitzondering. Sommige gebruikers melden dat de smartphone erg heet wordt en zelfs oververhit raakt. Bij anderen lijkt het scherm in te branden.

Inbranding is een probleem dat kan optreden bij OLED-schermen, niet alleen in smartphones maar ook bijvoorbeeld in televisies. Normaal gesproken treedt dit probleem pas op na langdurig gebruik, en niet binnen enkele weken na aanschaf, wat het opvallend maakt dat het probleem zich al voordoet bij de iPhone 15 Pro, die slechts een maand geleden is uitgebracht.

Gelukkig blijkt het probleem niet echt inbranding te zijn, aangezien in dat geval het scherm vervangen zou moeten worden. Voor de iPhone 15 Pro is de oplossing echter vrij eenvoudig: installeer iOS 17.1. Het enige probleem is dat deze update nog niet is uitgebracht. Je zult dus nog even moeten wachten totdat de ‘ingebrande’ schermen volledig hersteld zijn.

Apple lijkt het probleem op te lossen

iOS 17.1 is al beschikbaar voor bètatesters. Zij melden dat het probleem na de update volledig is verholpen op de iPhone 15 Pro. Deze oplossing geldt niet alleen voor de schermproblemen, maar ook voor de oververhitting van Apple-apparaten. Beide problemen zijn na de update opgelost. Het lijkt er dus op dat het om een ‘gewone’ softwarebug gaat.

Zoals eerder vermeld, is iOS 17.1 op dit moment alleen beschikbaar voor bètatesters. De precieze releasedatum van de update is nog niet bekend, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple je nog lang in spanning zal laten.

Waar blijft Apple met die nieuwe iPad-modellen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen