Joe Rogan interviewt Steve Jobs in podcast, maar hoe kan dat?

Tech Mark Hofman 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel het inmiddels al elf jaar geleden is dat Steve Jobs overleed, duikt er deze week toch een nieuwe podcast op met de Apple-oprichter. Samen met Joe Rogan spreekt hij over innovatie, Google en nog heel veel meer.

De grote vraag is natuurlijk: hoe krijgt Joe Rogan dat precies voor elkaar? Nou, hij heeft er zelf niet zoveel mee te maken. Snap je er niets meer van? Geen zorgen! WANT-redacteur Mark Hofman legt het je uit in dit artikel.

Joe Rogan interviewt Steve Jobs in podcast

Ik ben gek op innovatie, een beetje verliefd op AI (kunstmatige intelligentie). Toch zie ook ik de gevaren van de ontwikkeling en krijg ik op sommige momenten echt een beetje kippenvel.

Handgeschreven briefje Steve Jobs levert vermogen op Apple
Steve Jobs met de eerste iPhone (Afbeelding: AFP / Tony Avelar)

Het interview tussen Joe Rogan en Steve Jobs is zo’n moment. Wie niet beter weet denkt te luisteren naar een normaal interview. Wie beseft dat Steve Jobs inmiddels elf jaar geleden overleden is en tot leven is gewekt door AI zal vol verbazing achterblijven. Maar het gaat verder dan dat.

Naast het feit dat Steve Jobs logischerwijs niet aanwezig was in de studio voor het gesprek, geldt dat ook voor Joe Rogan. De presentator en interviewer van de podcast heeft zelf geen woord gesproken, maar lijkt in de eerste aflevering van Podcast.AI toch echt serieus het gesprek te voeren. Het is niet van echt te onderscheiden. Brr…

Hoe kan dat?

Ik noemde het al een paar keer, maar deze podcast is in zijn geheel mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie. Met behulp van het zogeheten Generative Pre-trained Transformer 3, beter bekend als GPT-3, zijn mogelijkheden oneindig.

GTP-3 maakt gebruik van geavanceerde Deep Learning. Hierdoor is het in staat om geschreven tekst om te zetten naar gesproken tekst. Tekst die dusdanig menselijk gemaakt wordt dat het bijna niet van echt te onderscheiden is.

De technologie wordt druk ontwikkeld en is nog zeker niet waar het, volgens zijn makers, moet zijn. Dat is, als je heel goed luistert, op sommige momenten te horen. Zeker wanneer Steve Jobs moet lachen merk je dat het systeem nog niet 100% waterdicht is.

Maar dat we te maken hebben met een technologie die uiterst bizar, en misschien wel gevaarlijk, te noemen is mag duidelijk zijn.

Voor de prijs van deze iPhone 14 Pro koop je ook gewoon een Porsche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen