De Apple Vision Pro kost 3500 dollar en als je het wachtwoord vergeet ben je de lul

Gadgets Mark Hofman 6 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

De Apple Vision Pro kost 3500 dollar en als je het wachtwoord vergeet ben je, op z’n zachts gezegd, de lul.

Stel je voor, je hebt net 3500 dollar stukgeslagen op een van de meest leipe Mixed Reality-bril die je ooit hebt gezien, stelt hem in en verliest jezelf in de magische digitale wereld van de Apple Vision Pro. Alleen zodra je heel even een pauze neemt en terugkomt, weet je even niet meer wat de pincode nu precies was. Wat dan?

Dan ben je dus het lulletje, want Apple zal deze code vervolgens voor je moeten resetten. Daarmee verlies je niet alleen alle content die op de Vision Pro staat, maar verstuur je mogelijk ook nog eens het meest dure pakketje uit je hele leven. Maar wie geen 299 dollar wil lappen voor een Developer Strap, heeft weinig keus.

Apple Vision Pro: wachtwoord vergeten was nog nooit zo erg

Als ik de gemiddelde Apple-fan een beetje goed inschat, dan is de kans groot dat “wie vergeet dan ook zijn wachtwoord”, door je hoofd geschoten is. Al gaat dat niet echt op, want gebruikers maken ook melding van het feit dat ze ondanks een juiste code worden buitengesloten.

Dat buitensluiten gebeurt, net als bij een iPhone of iPad, alleen op het moment dat er te vaak een verkeerde toegangscode wordt ingevoerd. Maar als het systeem de goede code, door bijvoorbeeld een bug, niet pakt is het einde logischerwijs zoek.

Waarom het (haast) onmogelijk is om een Apple Vision Pro te kopen
De Apple Vision Pro. (Afbeelding: Apple)

Wanneer dat einde zoek is kun je eigenlijk niet zoveel meer met je Apple Vision Pro. De code is niet zelfstandig te resetten, waardoor gebruikers zelf de Apple Store moeten opzoeken. Of, wanneer deze niet in de buurt is, hun 3499 dollar kostende headset met de post naar de klantenservice sturen. Oef.

Enig lichtpuntje, als we dat zo kunnen noemen, is het feit dat Apple-medewerkers de Developer Strap gebruiken om de Vision Pro opnieuw in te stellen. Een accessoire die jij als consument ook gewoon zelf kunt kopen.

Nadeel: dat ding kost je dus 299 dollar.

Niet de enige zorgen

De Apple Vision Pro is sinds afgelopen vrijdag te koop in de Verenigde Staten en de reviews zijn inmiddels gepubliceerd. Hoewel de Mixed Reality-headset beter is dan welk model uit de markt dan ook, zijn er voldoende zaken die echt niet goed bevallen.

Zo is Eyesight, een functie waarmee de ogen van de gebruiker te zien zijn via het scherm, wel echt een tegenvaller te noemen. Net als het feit dat de digitale avatars in FaceTime er Apple-onwaardig uitzien.

Of wat dacht je van de bouwkwaliteit van de Apple Vision Pro? Die is, volgens expert JerryRigEverything, niets om over naar huis te schrijven.

Apple Vision Pro in Nederland?

In de Verenigde Staten is de Apple Vision Pro onderwerp van gesprek. De veelbesproken bril, waar ik zelf tijdens WWDC 2023 mee mocht spelen, is in dat land uitgebracht. Maar hoe zit het met de rest van de wereld?

Cupertino heeft, in zijn communicatie over de lanceerdatum, zelf duidelijk gemaakt dat de Vision Pro ook in andere landen beschikbaar zal zijn. Maar dat is wel een beetje waar de communicatie stopte.

Er zijn betrouwbare bronnen als Mark Gurman en Ming-Chi Kuo die laten weten dat de bril niet heel erg lang op zich laat wachten. Zo zouden Canada en het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld nog voor het einde van dit jaar aan de beurt komen. Gevolgd door de rest van Europa en Azië.

Volgens die geruchten zijn ingenieurs bezig om de Vision Pro te lokaliseren voor Australië, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan en Korea.

Nieuwe versie iOS 17 verschijnt binnenkort voor je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen