Geen Apple Watch? Dit zijn de 5 beste (en betaalbare) alternatieven

Gadgets Sam Dille 30 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het vinden van een goed alternatief voor een Apple Watch is een pittige uitdaging. De ene watch is te duur, terwijl de ander juist van slechte kwaliteit is. Gelukkig hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben namelijk de beste alternatieven in 2022 voor je op een rijtje gezet.

Een volwaardige vervanger van de Apple Watch bestaat natuurlijk niet. Dit model werkt ongetwijfeld het fijnst als je een iPhone hebt. Toch zijn er een aantal smartwatches die aardig in de buurt komen.

De 5 beste Apple Watch alternatieven van dit moment

Hier lees je wat de beste Apple Watch alternatieven zijn van onder anderen Samsung, Garmin en Fitbit. Bedank ons later maar.

1. Samsung Galaxy Watch 4

De nieuwste smartwatchserie van Samsung is een echte topper. De Galaxy Watch 4 biedt tal van functies waarmee je je gezondheid kan tracken. De Bioelectrical Impedance Analysis functie, de ECG hartslagmeter en de bloeddrukmeter geven tot in detail weer hoe gezond je bent. Geen enkele andere smartwatch heeft op dit moment zo’n nauwkeurig systeem.

Samsung Galaxy Watch 4 amarkt folder
De Samsung Galaxy Watch 4 en de Classic. (Afbeelding: Samsung)

Dankzij het Wear OS-besturingssysteem kun je alle apps die je maar wil downloaden via de PlayStore. Om het helemaal af te maken is deze smartwatch verkrijgbaar in verschillende designs. Meer weten over de Galaxy Watch 4? Lees dan hier verder.

Prijs: € 194,-

Koop de Samsung Galaxy Watch 4 nu via deze link.

2. Apple Watch alternatief: Garmin Venu 2

De Venu 2 is speciaal ontworpen voor een gezonde levensstijl. Kopers krijgen uitgebreid informatie over hun lichaamstoestand. Dit Apple Watch alternatief beschikt bijvoorbeeld over een slaap -en stresstracker. De Venu 2 heeft een uitstekende GPS-nauwkeurigheid met ongevallendetectie. Ook heeft de smartwatch zeeën aan opslag voor muziek. Je kan 650 nummers downloaden op het apparaat, inclusief afspeellijsten van Spotify en Apple Music.

Apple Watch alternatief: Garmin Vivoactive 4
De Garmin Venu 2 (Afbeelding: Garmin)

Minder aantrekkelijk aan de Venu 2 is de levensduur van de batterij. Als je veel verschillende functies tegelijk gebruikt, zal de batterij vrij snel leeglopen. Gelukkig is er een trucje, waardoor de batterij langer actief blijft. Daarnaast kan de Venu 2 gekoppeld worden met een iOS-smartphone, maar mist hij hierdoor wel enkele Android functies.

Prijs: € 379,-

Scoor jouw Garmin Venu 2 hier!

3. Fitbit Versa 3

Deze smartwatch is een van de goedkopere Apple Watch alternatieven in dit rijtje, maar doet zeker niet onder in kwaliteit. De Versa 3 biedt ondersteuning voor Google Assistant en Alexa. Daarbij heeft de watch de mogelijkheid om lekker je Spotify-playlist te bedienen en GPS-kwaliteit. Ook gaat de batterij ongeveer zes dagen mee, waarna je hem dankzij de snellader, in no-time weer kan gebruiken.

Apple Watch alternatief: Fitbit Versa 3 Amazon
De Fitbit Versa 3 (Afbeelding: Fitbit)

Natuurlijk is de Versa 3 niet de meest geavanceerde smartwatch die je van Fitbit zal tegenkomen. Zo is de gezondheidstracker minder uitgebreid dan de eerder genoemde smartwatches. Daarbij ondersteunt de Versa 3 geen Apple Pay.

Prijs: € 178,-

De Fitbit Versa 3 koop je hier.

4. Apple Watch alternatief: Garmin Vivoactive 4

De Garmin Vivoactive 4 is een van de beste smartwatches als je van fitness- en GPS-tracking houdt. Deze smartwatch beschikt namelijk over een hartslagmeter, ingebouwde GPS en een Pulse Ox monitor. Er is zelf nog meer: de smartwatch beschikt over hydratatie-tracking en zweetverliesschatting.

Apple Watch alternatief: Garmin Vivoactive 4
De Garmin Vivoactive 4 (Afbeelding: Garmin)

De batterij gaat een week mee, maar als je meer opties tegelijk gebruikt zal hij sneller leeglopen. Daarbij is Garmin Vivoactive 4 waterdicht. Heb jij een smartphone met Android Go software, dan moet je misschien verder zoeken. Dit Apple Watch alternatief werkt niet helemaal lekker met deze software. Meer weten? Lees dan hier de review van onze collega’s van Manners.

Prijs: € 275,-

De Garmin Vivoactive 4S kun je hier kopen.

5. Huawei Band 6

Je leest het goed: deze smartwatch is nog niet eens 50 euro! De Huawei Band 6 is een van de betaalbaarste modellen van dit moment. Dit Apple Watch alternatief is echter meer een fitnesstracker dan een smartwatch. Toch heeft hij wel een aantal aantrekkelijke features.

Huawei Band 6
De Huawei Band 6 (Afbeelding: Huawei)

Zo beschikt de Huawei Band 6 over een groot scherm, heeft hij een batterijduur van tien dagen en keuze uit 96 workout-modi. De smartwatch is een echt lichtgewicht en zit lekker om de pols. Minpuntje: de hartslagsensor laat tijdens het sporten te wensen over.

Prijs: € 48,98,-

Koop de Huawei Band 6 nu hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen