Aquaman is de pijnlijke afsluiting van het oude DC Universum

Films & Series Jeroen Kraak 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Met de release van Aquaman and the Lost Kingdom komt er ook een einde aan het DCEU. Alleen is het waarschijnlijk niet de afsluiting die DC had gehoopt. De film krijgt flink veel negatieve recensies op Rotten Tomatoes.

DC wil zijn titels nieuw leven inblazen en heeft daarom James Gunn aangesteld als creatieve baas van de films en de series. Natuurlijk is daar enige voorbereiding voor nodig, maar goed, toen was het maken van Aquaman and the Lost Kingdom al begonnen.

Aquaman is dan ook de afsluiting van de oude periode, de tijd voor James Gun dus. Je zou dat goed willen afsluiten, zou je denken, maar dat is niet het geval als we naar de reviews op Rotten Tomatoes kijken.

Dit is Aquaman

Op dit moment zijn er 115 reviews van professionals binnengekomen op het platform. Flink wat voor een goede beoordeling te geven, maar helaas zit dat er niet in voor Aquaman and the Lost Kingdom. Op dit moment scoort de film een schamele 36 procent. Slechts 1 op de 3 vindt de film dus minimaal een 7 of hoger.

Aquaman and the Lost Kingdom is het vervolg op de vorige deel van de zwemmende superheld. Nadat het Aquaman in het vorige deel niet lukte om Black Manta te verslaan, gebruikt hij de zwarte drietand om een eeuwenoud kwaadaardige kracht op te roepen.

Om hem te kunnen bestrijden sluit Aquaman een pakt met zijn broer Orm, de voormalige koning van Atlantis. Ze zetten hun ruzies opzij en bundelen hun kracht om Black Manta te verslaan en zo het koninkrijk te beschermen.

Negatieve reviews

Rolling Stone is niet mals over de nieuwe Aquaman: “Een grote puinhoop, achtervolgt door special effects die variëren van een tussenscène uit een videogame tot een last-minute spoedklus. Daarbij ook nog een dun, maar gecompliceerd verhaal.”

CNN vult aan: “Een gebrek aan het gevoel van ontdekking en wereldopbouw dat zo goed was in het origineel. Regisseur James Wan neemt genoegen met een soort misplaatste vriendenkomedie. Wat de bedoeling ook is, dit voelt niet als antwoord om het superheldengenre er weer bovenop te helpen.”

“Het is een grote rotzooi en het ligt niet alleen aan de montage, het is ook de montage”, schrijft The Wrap.

Aquaman is de pijnlijke afsluiting van het DC Universum
(Afbeelding: Warner Bros)

Zijn er dan geen positieve reviews over Aquaman te vinden? Zeker wel. The New York Times bijvoorbeeld: “De film is slim genoeg en behoorlijk eng. Er zijn voldoende grappen om te voorkomen dat de film zichzelf te belangrijk vindt.”

Ook AV Club is positief. “Een niettemin vermakelijke popcornfilm die ons werkelijk alles geeft wat het heeft en nog veel meer.” Wil je zelf checken of deze film je tijd en popcorn waard is? Hij draait vanaf nu in de bioscoop.

Zo rijk is de Home Alone-familie McCallister in het echt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen