Arlo Pro 4-beveiligingscamera aangekondigd: perfect voor noobs

Gadgets Jelle van Es 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De laatste tijd kijk ik overdag veel televisie. En daarbij zie ik regelmatig een reclame voorbijkomen voor een beveilingscamera-systeem, dat waarschijnlijk met een abonnement en veel gedoe werkt. Maar je kunt het met Arlo Pro 4 straks ook gemakkelijk zelf doen.

De Arlo Pro 4 is zoals zijn voorganger een beveiligingscamera die werkt op een batterij. Zodoende is hij makkelijk op te hangen en te installeren. Maar voor dit model is het nog meer geschikt voor elke gebruiker.

Arlo Pro 4 is ideaal voor de nieuwkomer

Bij de Arlo Pro 3 moest je de beveiligingscamera nog verbinden met de Smart Hub, die je dan ergens in je huis plaatste en voorzag van een internetverbinding. Met de Arlo Pro 4 wordt het nog een stuk makkelijker. Je verbindt deze nieuwe camera namelijk direct op je Wi-Fi aansluiting en hebt zodoende de smart hub niet meer nodig. Via de app lees je de QR-code op de camera en vervolgens koppel je alles binnen de app. Het enige wat je dan nog moet doen, is even de cradle aan de muur bevestigen en vervolgens hang je daar de camera makkelijk in op.

Ook voor in het donker (Afbeelding: Arlo)

De Arlo Pro 4 maakt gebruik van een 2K HDR-videoresolutie. Volgens de maker zou je daarbij 12 keer kunnen inzoomen zonder dat je aan kwaliteitsverlies lijdt. Dat is dan weer handig voor het geval je de beelden nodig hebt om iemand te identificeren. Verder wordt er gebruik gemaakt van een weergaveveld van 160 graden, waardoor je dus een brede view hebt. Mocht er zich iemand bevinden op het gebied dat je in de gaten houdt, dan krijg je een melding op je app. Daarbij kun je kiezen om een sirene te activeren als het fouten boel is. Maar wanneer er een pakketje wordt bezorgd, dan kun je via de app met de persoon voor de deur spreken. Wat dat betreft werkt de beveiligingscamera dus ook als een slimme deurbel.

Binnenkort te halen

De Arlo Pro 4 is binnenkort verkrijgbaar en is dan onder andere te bestellen op Amazon. Daarbij krijgt de beveiligingscamera een adviesprijs van 249 euro. Wil jij weten wat wij van het vorige model vonden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Arlo Pro 3: beveiligingscamera van hoog niveau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen