Assassin’s Creed Valhalla: enorme uitbreiding zet game in nieuw daglicht

Games Jelle van Es 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Eind 2020 kregen we met Assassin’s Creed Valhalla een zeer interessant nieuw deel in de serie. Vlak daarna werd al snel duidelijk dat we in 2021 geen nieuw deel hoefden te verwachten en dat men ook in 2022 zou gaan komen met uitbreidingen voor de game. Dawn of Ragnarok is daarbij de eerste grote uitbreiding die we kunnen verwachten en de derde in de lijn van de reeks.

In Assassins’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok kun je volgens de ontwikkelaar echt losgaan. Er zou meer dan 35 uur aan gameplay in de uitbreiding gestopt worden, waardoor het de grootste uitbreiding tot nu toe is. Het zou qua oppervlakte ongeveer een derde zijn van de map in Engeland. In de nieuwe uitbreiding draait het om de mythologie en Eivor’s queeste om in de schoenen van Odin, de Noorse god van de Oorlog en Wijsheid te stappen.

Nieuwe wereld

In het verleden heb je al wat uitstapjes gemaakt naar Mythologische werelden, nadat Eivor in Assassin’s Creed Valhalla een drankje nam. Deze keer doe je dat weer en is het aan jou om je zoon Baldr te redden. Deze is ontvoerd en in de zoektocht reis je langs het dwergen koninkrijk Svartalfheim. Daar woedt al een tijd een oorlog en zorgt ervoor dat de dwergen moeten onderduiken. Het is aan jou om hen te vinden en de wijsheid die zij hebben op te nemen. Op die manier ben je beter bewapend wanneer je het opneemt tegen de vijanden in de mythologische wereld.

Assassin's Creed Valhalla
De nieuwe uitbreiding (Afbeelding: Ubisoft)

Gelukkig krijg je van de dwergen de Hugr-Rip. Deze armband geeft je de mogelijkheid om de krachten van de verslagen vijanden op te nemen en uiteindelijk tegen hen te gebruiken. Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om in een raaf te veranderen en zo een serie aan aanvallen uit te voeren. Of je gebruikt je boog om jezelf naar plekken te teleporteren. Ook is het mogelijk om verslagen vijanden weer tot leven te wekken, waarna ze aan jouw zijde zullen gaan vechten. Op die manier moet Assassins’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok echt een andere ervaring gaan geven aan de game.

Genoeg te doen (Afbeelding: Ubisoft)

Nog even wachten

Assassins’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok laat nog wel even op zich wachten. Het nieuwe avontuur staat gepland voor 10 maart 2022. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen