Nieuwe Asus ZenFone 8 laat meest iconische feature links liggen

Smartphones Wesley Akkerman 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Asus heeft een teaser uitgebracht voor een nieuwe smartphone, waar we de naam al van weten: de ZenFone 8. De teaser laat iets opmerkelijks zien. Het apparaat moet het namelijk doen zonder een iconische feature, die de Zenfone 6 en 7 destijds behoorlijk uniek maakte. Of het echter een groot gemis is, dat mag je natuurlijk voor jezelf bepalen.

Toen Asus in 2019 de ZenFone 6 uitbracht, maakte het bedrijf furore met een camera die geflipt kon worden. De camera’s achterop werden daardoor naar voren gericht, en had je dus geen frontcamera meer nodig. Dat scheelt een extra lens en je kan ook selfies maken in veel betere kwaliteit dan destijds beschikbaar was.

Asus ZenFone 8 zonder flipcamera

Vorig jaar bracht het Taiwanese bedrijf de ZenFone 7 uit met een soortgelijk camerasysteem, maar voor dit jaar lijkt de fabrikant toch echt een andere route te bewandelen. Op Twitter verschijnt namelijk een video waaruit op te maken valt dat er een traditionele camerasysteem op de ZenFone 8 aanwezig is.

In de video is een klein cameragat zichtbaar voor de frontcamera. Het is op moment van schrijven niet helemaal duidelijk of dit design doorgevoerd wordt voor alle toestellen die verschijnen binnen de nieuwe ZenFone-lijn. Het kan zijn dat slechts één model een traditioneel design en camerasysteem krijgt.

De flipcamera was best handig

Los van het feit dat je veel betere selfies kann maken met de flipcamera, was het ook zo dat de voorkant van het Asus toestel destijds één en al scherm was. Er zat geen gat in het scherm en je was ook weinig ruimte kwijt aan schermranden, waar dan een camera in gehuisvest werd. Het leek destijds een goede oplossing te zijn.

Asus Zenfone 8 Flipcamera
De flipcamera in actie. (Afbeelding: Asus)

Het was tegelijkertijd zo dat het qua waterdichtheid echter helemaal niet zo goed geregeld was. Vanwege dat flipsysteem kan waterdichtheid, althans: toen, niet gegarandeerd worden. En nu lijkt het erop dat Asus daar vooralsnog geen oplossing voor gevonden heeft. Het is nu wachten op de aankondiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Asus

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen