Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 13 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Asus onthult nieuwe smartphone met uniek en slim camerasysteem

Asus heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd, namelijk de ZenFone 8 en de ZenFone 8 Flip, met een unieke cameramodule. Je kunt de camera op de Flip omdraaien. Zodoende gebruik je de camera’s op de achterkant als frontcamera’s, waardoor je veel betere selfies kunt maken met je smartphone.

De Asus ZenFone 8 Flip heeft een groot scherm van 6,67 inch en een verversingssnelheid van 90 Hz. De accu heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Uniek aan dit toestel is de cameramodule, die je van achteren naar voren kunt flippen. Zo haal je het camera-eiland dus als het ware naar voren toe.

Asus ZenFone 8 Flip

Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 888-processor, vergezeld door maximaal 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Dit toestel heeft geen koptelefoonaansluiting en ook geen ip-rating. De adviesprijs bedraagt 799 euro; daar krijg je 8 GB ram en 128 GB rom voor.

Asus Zenfone 8 Flip
Asus Zenfone 8 Flip (Afbeelding: Asus)

De Asus ZenFone 8-serie bestaat uit twee smartphones. De andere smartphone is de ZenFone 8, zonder de flipcamera dus. Dit toestel heeft een amoledscherm van 5,9 inch en een resolutie van 1.080 bij 2.400 pixels. De maximale verversingsnelheid bedraagt 120 Hz. Ook zit er een vingerafdrukscanner in het scherm.

De ‘gewone’ ZenFone 8

De ZenFone 8 beschikt over een ip68-rating, voor water- en stofbestendigheid. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 888-processor, die voorzien is van een geïntegreerd 5G-modem. De telefoon is beschikbaar met 6, 8 of 16 GB aan werkgeheugen en 128 of 256 GB aan interne opslagruimte.

Asus Zenfone 8
Asus Zenfone 8 (Afbeelding: Asus)

De accu beschikt over een vermogen van 4.000 mAh, die je snel kunt opladen middels de 30 watt-snellader. Ook is er een 3,5 mm-jack aanwezig, waar je je oude koptelefoon op kunt aansluiten. Het camera-eiland achterop beschikt over twee camera’s: eentje van 64 en eentje van 12 megapixel.

Release in Nederland?

De eerste camera is de hoofdcamera, terwijl de tweede camera een groothoeklens heeft. Voorop zit een selfie-camera in het scherm, van twaalf megapixel. De goedkoopste variant van de Asus Zenfone 8 (6 GB aan werk- en 128 GB aan opslaggeheugen) gaat 599 euro kosten.

ASUS ROG Phone 5: 5 bizarre functionaliteiten die je moet kennen

Het is overigens niet duidelijk of Asus deze twee smartphones naar Nederland brengt. In 2019 verloor het bedrijf namelijk een rechtszaak van Philips. Daardoor moesten alle smartphones van de Nederlandse markt verdwijnen. Sinds dat moment zijn er geen Asus-smartphones in Nederland te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Asus (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!