Austin Powers op Netflix? Mike Myers komt met bijzondere serie

Films & Series Jeroen Kraak 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Mike Meyers kennen we natuurlijk vooral van zijn typetjes uit de cultfilm Austin Powers. Nu is hij terug op Netflix met een nieuwe serie.

Als je een film uit de jaren ’90 moet opnoemen, kom je natuurlijk al snel uit op Austin Powers. In de film speelt Mike Myers een geheim agent en neemt daarmee onder andere James Bond op de hak. De film zit vol met verwijzingen naar de ‘70’s, ‘80’s en 90’s en zit vol met schuine grappen. We kennen natuurlijk allemaal de kreet ‘yeah baby yeah!’

Mike Myers is terug

De laatste jaren is het erg rustig rondom Mike Myers. Behalve als stem van Shrek is Myers amper in een film en serie te zien. Wel zagen we hem nog in Bohemian Rhapsody en Terminal. Toch komt er weer genoeg aan. Zo is Austin Powers 4 aangekondigd en komt hij binnenkort naar Netflix met een nieuwe serie. Over dat laatste project is nu meer informatie, meldt Variety.

Austin Powers vibes

Mike Myers gaat spelen in The Pentaverate. Netflix heeft zes nieuwe namen van de cast uit de doeken gedaan. Maar daar blijft het niet bij. Myers gaat maar liefst zeven rollen in de film vertolken. Dat doet meteen denken aan Austin Powers. In die film nam hij ook verschillende personages op zich.

Andere acteurs die meedoen in de nieuwe Netflix-productie van de Austin Powers-maker zijn Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Jennifer Saunders en Ludria West.

“Ik hou ervan om verschillende personages te bedenken en Netflix heeft me een ware speeltuin gegeven om me in te vermaken,” zei Myers al in 2019 tegen Variety over de serie.

Dit is The Pentaverate

The Pentaverate bestaat uit zes afleveringen van een half uur. “Vijf mannen proberen de gebeurtenissen in de wereld te beïnvloeden voor een hoger doel sinds de pest in 1347. Als de serie begint probeert een Canadese journalist de waarheid te achterhalen om de wereld te redden.

Interessant is dat Myers refereert naar de film So I Married an Axe Murderer uit 1993. Ook in die films speelt de acteur meerdere rollen. Het lijkt erop dat de nieuwe Netflix-serie een soort van spin-off ervan is.

Er is nog geen releasedatum voor het Netflix-project van de Austin Powers-makers. We zullen nog even moeten afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen