Baby Yoda schaamteloze kopie volgens Gremlin-maker

Films & Series Jeroen Kraak 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is weer eens hommeles in Hollywood. Dit keer is de regisseur van The Gremlins woest op Disney. De reden: Baby Yoda zou een kopie zijn.

Ben je in de jaren ’80 of ’90 opgegroeid? Dan ken je vast wel de Gremlins. Deze schattige wezentjes, konden veranderen in echte horrorbeesten. De maker van de films, Joe Dante, haalt nu uit naar Disney vanwege Grogu, oftewel Baby Yoda.

Baby Yoda een kopie

Dante vindt namelijk dat Disney iets te goed bij hem heeft afgekeken. Hij vertelt aan The San Francisco Chronicle “Ik denk dat de levensduur van The Gremlins vooral komt door een karakter: Gizmo, die eigenlijk gewoon een baby is. Dat brengt me natuurlijk bij het onderwerp Baby Yoda. Die is compleet gestolen en een pure kopie van Gizmo. Schaamteloos gewoon!”

Natuurlijk is Grogu een Baby en heeft hij grote ogen, maar is het nu echt een kopie van Gizmo? Daarover kun je natuurlijk twisten. Je zou het zelfs zo ver kunnen trekken dat een gremlin weer een jonge kopie is van de oude Yoda.

Gizmo. (Afbeelding: Warner Bros)

The Gremlins zijn terug

Dante gaf het interview niet zomaar. Na een lange periode van afwezigheid komen The Gremlins weer terug. Dit keer op HBO Max en een iets andere vorm dan je bent gewend. Het wordt namelijk een animatieserie. Dante werkte mee aan de productie als adviseur. Aan de serie werkt overigens ook een Star Wars-acteur mee. Ming-Na Wen, die Fennec Shand speelt in The Book of Baba Fett en The Mandalorian zal een van de stemmen van de monstertjes inspreken.

Baby Yoda zagen we recent nog terug in The Book of Boba Fett. Bovendien komt er ook een nieuw seizoen van The Mandalorian aan. Daar zullen we het kleine groene wezentje weer terug zien. Wanneer deze precies start, is nog onbekend.

Vind jij Baby Yoda en Gizmo veel op elkaar lijken? Het zijn beide inmiddels iconische Hollywoodwezens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen