Dure speaker Bang & Olufsen steelt de show met strak uiterlijk

Audio Jeroen Kraak 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Bang & Olufsen staat niet alleen bekend om de geluidskwaliteit van zijn audioproducten. Ook het design speelt bij het Deense bedrijf een grote rol. Ook dit keer stelt het niet teleur, met een nieuwe speaker.

Bang & Olufsen heeft een nieuwe Bluetooth-speaker ontwikkeld die helemaal met de hand is gemaakt. Dat merk je dan ook aan de prijs van de Beosound A5.

Dit is de Bang & Olufsen Beosound A5

Bij een merk als Bang & Olufsen denk je niet meteen aan Bluetooth-speakers. Je denkt vooral aan soundbars en boxen in huis. Toch heeft het bedrijf er een aantal in het assortiment, maar de nieuwste is zeker om je vingers bij af te likken. Natuurlijk compleet in de eigen stijl.

Deze Bluetooth-speaker is met de hand gemaakt van aluminium. Om precies te zijn zijn het 3.500 ronde stukjes, wat dus monnikenwerk moet zijn om de box te maken.

Bang & Olufsen geeft Sonos het nakijken met nieuwe speaker
(Afbeelding: Bang & Olufsen)

Niet alleen het uiterlijk is indrukwekkend, ook heeft Bang & Olufsen flink wat aandacht besteed aan de binnenkant. Daar vind je vier D-klasse versterkers, twee mid-range drivers, een woofer en een tweeter.

Op een volle lading gaat de nieuwe speaker van Bang & Olufsen zo’n twaalf uur mee. Bovendien geeft het apparaat je ook de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden. Verbinden doe je dan weer via AirPlay 2, Chromecast, Wi-Fi of Bluetooth 5.3.

@wantnl

Motorola toont Android-smartphone die kan buigen 🤯 #android #lenovo #motorola #smartphones #techtok #technology

♬ origineel geluid – WANT

Nieuwe functies en de prijs van de Sonos-concurrent

Ook zijn er twee nieuwe functies beschikbaar. Automatic Stereo Paring, wat dus precies zegt wat het doet. Ook is er Fluid Sweet Spot, die wat meer uitleg nodig heeft. Deze functie werkt samen met andere Bang & Olufsen A5-speakers. Als je de app van het merk gebruikt, zorgt die ervoor dat je de juiste afstelling hebt voor optimaal geluid. 360 graden audio is dan helaas weer niet aanwezig.

De nieuwe speaker van Bang & Olufsen is nu beschikbaar. Je zal, zoals je gewend bent van het merk, wel een flinke som geld moeten meenemen, want goedkoop is hij niet. Hij is verkrijgbaar vanaf 1.399 euro.

Sonos Move 2: de ideale krachtpatser die je overal kunt gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen