Battlefield 6 wordt sneller onthuld dan je zou denken

Games Jelle van Es 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit najaar krijgen we eindelijk een nieuw deel in de Battlefield-reeks en krijgen we weer een klassieke strijd met Call of Duty. De grote vraag is natuurlijk wel wat het nieuwste deel gaat brengen.

Want de officiële aankondiging van de nieuwe Battlefield-game laat nog op zich wachten. Maar nu is wel duidelijk geworden dat de onthulling van de nieuwe game niet lang op zich laat wachten.

Battlefield-onthulling komt er aan

Op Twitter kwam de ontwikkelaar al met een cryptische tweet, waaruit blijkt dat de onthulling van de nieuwe Battlefield-game waarschijnlijk in juni plaatst gaat vinden. Want dat kun je afleiden uit de onderstaande tweet.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers werd vervolgens duidelijk dat deze tweet van de nieuwe Battlefield ook daadwerkelijk informatie bevatte. Want tijdens die presentatie bevestigde Electronic Arts bekend dat juni inderdaad de maand gaat zijn dat het nieuwste deel uit de serie wordt onthuld. Het is dan de bedoeling dat hij in het laatste kwartaal van dit jaar gaat verschijnen. Dat betekent dat hij waarschijnlijk in november of oktober uitkomt.

Next-gen ervaring

Battlefield 6, wat waarschijnlijk de titel gaat zijn van de nieuwe game, moet volgens Electronic Arts een next-gen ervaring gaan worden. De game gaat dan ook helemaal los op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Dat neemt overigens niet weg dat de game ook nog op de oudere spelcomputers komt en daarop goed te spelen zal zijn. Waar de nieuwe game zich zal gaan afspelen, dat is ook nog de vraag. De vorige twee delen speelden zich af in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Wat dat betreft zou het logisch zijn als de nieuwste game weer naar de moderne tijd gaat. Daarmee is het ook een mooi alternatief op de nieuwe Call of Duty. Want die game lijkt juist wel naar de Tweede Wereldoorlog te gaan.

Battlefield vs Call of Duty: de titanenstrijd gaat verder in 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen