Sony’s plannen voor Playstation 5 VR klinken ronduit indrukwekkend

Games Jelle van Es 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 krijgt in de nabije toekomst zijn eigen VR headset. Die heeft Sony een tijdje geleden al onthuld. Maar nu zijn er via betrouwbare bronnen nieuwe en zeer interessante informatie naar buiten gekomen.

Het gaat om website UploadVR die stelt dat de nieuwe headset voor de PlayStation 5 gebruik gaat maken van een aantal zeer interessante technieken. En daardoor kan de beleving weer een stuk interessanter worden.

PlayStation 5 VR klinkt indrukwekkend

De VR headset voor de PlayStation 5 zou gebruik gaan maken van verschillende technieken. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Eye Tracking en Foveated Rendering. Daarmee kan de headset zien waar de spelers hun ogen op richten of een bepaalde kant op kijken. Dat kan dan weer verwerkt worden in de avatar waarmee je speelt en kunnen andere spelers in een multiplayer gamer zien of je naar hen kijkt of niet. Daarnaast is het mogelijk dat de headset op basis van waar je kijkt extra GPU-kracht gebruikt om hetgeen wat je bekijkt er mooier uit te laten zien. Een beperkte variant daarvan zien we momenteel al in de Oculus Quest-headsets.

PlayStation 5
Zo ziet de analoge stick er uit (Afbeelding: Sony)

De PlayStation 5 VR headset zou daarnaast gebruik gaan maken van een resolutie van 2000 bij 2040 per oog. Dat is net iets meer dan 4K. Ter vergelijking: de Oculus Quest 2, wat echt een zeer fijne VR-headset is, maakt gebruik van een 1832 bij 1920 resolutie. En dat doet hij dan een maximale refresh rate van 120 Hz. Of de PS5 headset dat ook gaat doen, dat is nog de vraag. De headset zou wel gebruik gaan maken van een Inside-Out Tracking techniek. Ook dat zien we terug bij de Oculus Quest-headsets. Het voordeel daarvan is dat je geen externe camera’s nodig hebt om je bewegingen goed te tracken. Dat maakt het makkelijker om de headset te gebruiken.

Haptic feedback

Tot slot maakt de PlayStation 5 VR headset waarschijnlijk gebruik van haptic feedback. Dat is iets dat ook bij de huidige DualSense-controller aanwezig is en geeft een mooie verdieping op de gameplay. Wat dat betreft zou dit dus mooi zijn. De headset moet ergens in 2022 op de markt komen.

Playstation 5 kopen? Het wordt volgens Sony nog erger dan je dacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen