Zo ziet de PlayStation VR PlayStation 5-controller er uit

Games Jelle van Es 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Momenteel is het mogelijk om je PlayStation 4-versie van de PlayStation VR aan te sluiten op de PlayStation 5. Maar een tijdje geleden werd bekend dat er ook gewerkt wordt aan een nieuwe headset. En daarvan zijn nu de controllers getoond.

De PlayStation VR PlayStation 5-controller is heel wat anders dan de PlayStation Move-controller die bij de oude versie werd gebruikt. Voor deze nieuwe versie is duidelijk gekeken naar wat concurrenten op het gebied van VR doen. En dat is misschien maar goed ook.

PlayStation VR PlayStation 5-controller doet het anders

Want door een beetje te volgen op wat anderen doen, is het voor ontwikkelaars makkelijker om bij het overzetten van de game gebruik te maken van ongeveer dezelfde functies die de PlayStation VR PlayStation 5-controller brengt. Op het blog van het bedrijf gaat Hideaki Nishino, die bij Sony als senior vice president of platform planning & management werkt, dieper in op wat de controller moet gaan bieden. Ten eerste stelt hij dat de nieuwe controller voortbouwt op wat Sony met de DualSense-controller heeft gedaan. Dat betekent dus dat je bepaalde dingen die in games gebeuren beter voelt in de controller. En de PS5-controller heeft laten zien dat het echt meer is dan alleen maar wat trillen, dus wat dat betreft is het goed nieuws.

Herkenbaar design (Afbeelding: Sony)

Verder kan de PlayStation VR PlayStation 5-controller via de headset getrackt worden. Dat zou kunnen betekenen dat je straks geen camera meer op je televisie hoeft te plaatsen. Een VR-headset als de Oculus Quest 2 laat op dit moment eigenlijk al heel erg goed zien dat je overal en altijd een VR-game kan spelen. Op die manier hoef je dus straks niet je gamekamer te verbouwen en alles in te stellen op de camera. Daarnaast maakt de controller gebruik van dezelfde soort adaptive triggers en haptic feedback die we van de huidige PS5-controller kennen. Ook dat kan weer tot een diepere ervaring zorgen.

PlayStation 5
Zo ziet de analoge stick er uit (Afbeelding: Sony)

Nog niet bekend wanneer het komt

Het duurt overigens nog wel een tijd voordat je met de headset en deze PlayStation VR PlayStation 5-controller aan de slag kunt gaan. Hij wordt op zijn vroegst in 2022 verwacht en dan is de kans groot dat hij pas aan het einde van het jaar komt. Wel heb je dan het voordeel dat je tegen die tijd waarschijnlijk een PS5 in de winkel kunt kopen…

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen