Tips waarmee je ook in de zon perfect op je (laptop)scherm kunt turen

Uncategorized Zuhre Orhon 23 jul 2016
Leestijd: 4 minuten

Nu de zon heerlijk schijnt horen we het nummer van Milk And Sugar al op de achtergrond afspelen. Iedereen probeert dan maximaal zonnestralen mee te pakken. Je zou hiervoor met je maten naar het park kunnen gaan. Vergeet dan vooral deze onmisbare spullen voor je chillsessie niet te checken. Echter, het kan zijn dat je moet doorwerken. In dat geval kun je buiten met je laptop zitten. Dan kun je zowel van het weer genieten als je werk afmaken. Dankzij deze tips hoef je dan nooit meer met geknepen ogen naar je beeldscherm te staren. Oh, vergeet ook niet eerst de onderstaande video te checken voor de twee dingen die je tijdens de zonnige werkdag nodig hebt:

Kort doch krachtig, right?! Wij maken veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Met deze tips voor je mobiele apparaat bereik je pas een anti-glare-effect

Nu kunnen we verder met de rest van de tips. Doe er je voordeel mee!

Gebruik bijvoorbeeld een laptop met een mat beeldscherm

Je zou denken dat je weinig hebt aan deze tip. Niets is minder waar. Als je veel in de zon werkt is het een goed idee om (de volgende keer) een laptop met een mat beeldscherm aan te schaffen. Echter kun je dit zelf ook bewerkstelligen. Er zijn folies te koop die je op je scherm kunt plakken. Anti-glare folie doet de leesbaarheid toenemen en zorgt voor minder weerspiegeling van de zon. Het kan dat je touchscherm hier wat minder door functioneert, maar dat is over het algemeen niet het geval. An anders is dat goed zicht in de zon ons wel waard!

Met je gezicht naar de zon en helderheid op maximum

Dit is één van de meest simpele trucs. Zorg dat je met je gezicht in de zon zit. Dit helpt je om het zonlicht van je scherm te houden. Als je met je rug naar de zon zit, zul je dus niets zien. Vergeet daarnaast niet om de helderheid van je scherm op maximaal te zetten.

Contrast aanpassen

Daarnaast kun je het contrast van je beeldscherm hoger zetten. Op Windows doe je dit via de zoekbalk op ‘Home’. Tik in ‘constrast’ en je ziet de instellingen al verschijnen. Kies voor een zwarte achtergrond. Als je klaar bent, kun je dit op dezelfde manier aanpassen. Als je een MacBook hebt, verloopt het anders. Klik op het Apple-icoontje linksboven. Kies bij ‘Systeemvooorkeuren’ de optie ‘Universele toegang’. Daar verander je via het tabblad ‘Zien’ de schuifregelaar naast ‘Verbeter contrast’. Je kunt ook sneltoetsen gebruiken. Houd ‘Option’, ‘Control’ en ‘Command’ ingedrukt en klik op ‘.'(punt). Hiermee verhoog je het contrast. Om dit te verlagen houd je dezelfde toetsen ingedrukt, maar vervang de punt met de komma. Tik deze herhaaldelijk in totdat je een verschil ziet.

Doe ook een zonnebril op

Nu je in de juiste positie zit, is de volgende stap het dragen van een zonnebril. Dit zorgt er nota bene voor dat je niet met geknepen ogen naar je scherm staart. Oh, in de schaduw zitten scheelt trouwens ook een hoop, maar dat lijkt ons logisch.

Een (laptop)tent aanschaffen

Soms is het leven toch zo gemakkelijk. Een nylon tent als de iCap kan je beeldscherm van het zonlicht beschermen. Je moet dan diep in de buidel tasten. De iCap voor 10 tot 13 inch laptops kost je wel 84 euro exclusief verzendkosten.

En als je broke AF bent, kun je ook gewoon een kartonnen doos gebruiken

Kijk, wij weten ook dat je niet zomaar een klein tent gaat bestellen. Je zou dan ook een kartonnen doos kunnen gebruiken. Zorg er dan voor dat je de binnenkant zwart en de buitenkant wit maakt. Dit weert meer zonlicht en je kunt gemakkelijker het beeldscherm zien.

Wil je creatief aan de slag gaan?

Hey, we houden je absoluut niet tegen als je je creatief wilt uiten. Zo zou je namelijk met een dosis handigheid en oefening deze sok voor je laptop kunnen breien. Dan weet je zeker dat er absoluut geen zonlicht op je beeldscherm schijnt!

Dit zijn de tips die wij voor jou in petto hadden. Nu hopen we dat je hiermee aan de slag kunt. Heb je zelf nog tips? Dan zijn deze uiteraard van harte welkom!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen