Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smartphones 23 okt 2021

De beste Android-toetsenborden en hoe je ze zelf kunt installeren

Een van de grootste voordelen van Android smartphones is dat je ze volledig kunt personaliseren. De ene instelling en functie maakt je toestel nog gelikter, en de ander maakt het nog functioneler. Een belangrijke, al dan niet de belangrijkste functie van je smartphone is waarschijnlijk communicatie. Het juiste Android-toetsenbord maakt die communicatie effectiever, productiever en laat je smartphone er ook nog strakker uitzien.

Op meeste Android smartphones staat een standaard toetsenbord, zoals het eigen toetsenbord van Samsung. Er is niets mis met deze toetsenborden, maar het kan beter. Een toetsenbord is bepalend voor hoe snel en met hoeveel precisie je je smartphone gebruikt. Vervang het standaard toetsenbord op je Android toestel daarom met een ander toetsenbord en optimaliseer het gebruik van je smartphone.

Drie van de beste Android-toetsenborden

Een van de Android-toetsenborden met de meeste functies is Google’s Gboard. Het toetsenbord is zowel voor Android- als iOS-gebruikers een goede optie. De app is een populair en allround sterk toetsenbord. Het toetsenbord heeft een sterke autocorrect-functie, woordvoorspelling en een handige een-handige modus.

iOS, Android, Apps

Nog een populair Android-toetsenbord is Swiftkey. Dit toetsenbord van Microsoft is al jarenlang een populaire optie. De app maakt onder meer gebruik van slimme AI om te leren van jouw typefouten. Zo helpt het toetsenbord je steeds beter om fouten te corrigeren. Dat scheelt jou het opnieuw leren van belangrijke grammatica en spelling die er blijkbaar toch niet zo stevig zit ingeramd als je denkt.

Nog een handige functie van dit toetsenbord is dat je het los kunt maken van de onderkant van je scherm. Hierdoor kun je hem overal naartoe slepen. Dit is met name handig op een smartphone met groot scherm.

swiftkey
SwiftKey (Afbeelding: Microsoft)

Een derde Android-toetsenbord dat een echte aanrader is, is Chrooma Keyboard. Dit toetsenbord heeft meer opties voor personalisatie dan Google’s Gboard. De gebruiksvriendelijke app heeft verder een handige dark mode, standaard emoji in plaats van de Android emoji, en een modus om met je duimen te typen.

Chrooma toetsenbord
Chrooma (Afbeelding: Play Store)

Zo stel je een nieuw toetsenbord in

Een nieuw toetsenbord instellen op je Android smartphone is zo gefixt. Open de ‘Settings’-app van je smartphone >> klik op de ‘System’-optie >> selecteer ‘Language & Input’ >> klik op ‘On-Screen Keyboard’. Hier kun je een nieuw toetsenbord selecteren als je standaard toetsenbord. Al moet je natuurlijk wel eerst een van de bovenstaande Android-toetsenborden downloaden voordat je die kunt selecteren in dit scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste Android-toetsenborden en hoe je ze zelf kunt installeren
Sluiten