De beste animatieseries voor volwassenen op Netflix en de rest

Films & Series Rik Claessen 20 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Het mag dan veel weg hebben van een kinderserie, maar deze animatieseries op onder andere Netflix zijn puur bedoeld voor volwassenen.

Wie zegt dat tekenseries voor kleine kinderen zijn, heeft het flink mis. Ondanks dat een serie misschien een kinderlijke uitstraling heeft, betekent niet dat het ook geschikt is voor kinderen. Dat geldt overigens bijvoorbeeld ook voor een aantal videogames.

Maar waarom zouden volwassenen niet kunnen genieten van een tekenserie? Sterker nog: soms worden tekenseries expliciet voor volwassenen gemaakt. Van originele series op Netflix tot foute humor op Disney+, deze animatieseries zijn perfect voor volwassenen.

Deze animatieseries voor volwassenen staan op Netflix en andere streamingdiensten

Het mag er soms dan wel uitzien als iets voor kinderen, sommige van deze animatieseries kun je beter nog maar even weghouden van die tere kinderzieltjes. Van lompe humor tot lijpe actiescènes, deze animatieseries zijn voor volwassenen.

BoJack Horseman | Netflix

Laat je niet misleiden door het feit dat een groot deel van de personages in deze serie dieren zijn. BoJack Horseman is een hilarische en soms bizar duistere serie over een sitcom-acteur die aan lager wal is geraakt. BoJack Horseman was ooit wereldberoemd met zijn tv-serie. Nu is hij opzoek naar zijn volgende grote doorbraak terwijl hij worstelt met drugs, alcohol en de zin van het leven.

Deze Netflix Original weet humor perfect te mengen met bijna filosofische vraagstukken en absurditeit die je van een tekenserie mag verwachten. Ook gaat de serie geen moeilijke thema’s uit de weg zoals racisme, alcoholisme en verslaving. Oh en de serie heeft echt een trippy intro

The Boys Presents: Diabolical | Amazon Prime Video

Series over superhelden hoeven zeker niet voor kleine kinderen te zijn. Dat bewees The Boys op Prime Video ons al eerder. Deze bizarre, bloederige en over de top-serie over corrupte superhelden wist veel kijkers te choqueren. En nu is daar een spin-off in de vorm van een animatieserie.

The Boys Presents: Diabolical is een verzameling van korte verhalen die ons meer vertellen over de knotsgekke wereld van The Boys. De schattige uitstraling van de serie is er alleen om ons voor de gek te houden. De serie heeft dezelfde choquerende en hilarische momenten uit de originele serie.

De beste animatieseries voor volwassenen op Netflix en de rest
(afbeelding: Prime Video)

Metalocalypse | HBO Max

Deze serie is extra leuk als je een metalhead bent. Metalocalypse volgt namelijk de avonturen van de metalband Dethklok. En die avonturen zijn bizar. Dat komt omdat de serie alle clichés en vooroordelen rondom het muziekgenre op een super overdreven manier in de serie verwerkt. Zo gaan er tijdens de concerten van de deathmetalband standaard een boel fans dood door de lompheid van de muziek.

De band waar in het Metalocalypse allemaal om draait is zelfs zo populair, dat hun liedjes ook veel geluisterd worden buiten de serie om. Er zijn zelfs een aantal concerten aangekondigd waar deze fictieve band gaat optreden.

De beste animatieseries voor volwassenen op Netflix en de rest
(afbeelding: Adult Swim)

Arcane | Netflix

Deze originele serie van Netflix heeft binnen een korte tijd erg veel fans weten te trekken. Arcane is een serie die gebaseerd is op de beroemde online-game Leaugue of Legends. Maar zelfs als je niet bekend bent met deze game, is Arcane een dikke aanrader.

Van de intrigerende animatiestijl, afleveringen vol actie, tot het boeiende plot. Arcane is een serie die jou als kijker goed weet te pakken. Er is overigens geen beter moment om de serie te kijken dan nu: binnenkort komt er een nieuw seizoen aan.

Love, Death & Robots | Netflix

Love, Death & Robots op Netflix zal goed in de smaak vallen bij fans van Black Mirror. In deze animatieserie is elke aflevering een ander verhaal, geheel met eigen thema en eigen animatiestijl. Wat alle afleveringen gemeen hebben is dat het verhaal altijd iets science-fictionachtigs heeft.

De serie heeft goede reviews en dat is niet voor niks. Alle verhalen zijn interessant en bizar op hun eigen manier. Het leuke daarvan is, als één aflevering je niet zo boeit, kun je gewoon een ander verhaal streamen.

De beste animatieseries voor volwassenen op Netflix en de rest
(afbeelding: Netflix)

Futurama | Disney+

Futurama is al een vrij oude serie, maar nog steeds super actueel. En dat is niet alleen omdat de serie zich ver in de toekomst afspeelt. Het is een komische serie die veel weg heeft van bijvoorbeeld Family Guy of The Simpsons. Door de jaren heen bleek de serie en goudmijn aan memes en hilarische uitspraken.

Memes of niet, Futurama is de moeite waard. Al is het alleen maar om de absurde groep aan hoofd- en bijpersonages te zien. Robots, aliens en alles daartussenin komt voorbij. De robot Bender zal altijd een speciaal plekje in ons hart hebben.

De beste animatieseries voor volwassenen op Netflix en de rest
(afbeelding: Disney Plus)

Rick and Morty | HBO Max

Moeten we echt uitleggen waarom deze serie geschikt is voor volwassenen? Rick and Morty heeft sinds zijn eerste afleveringen al een heuse cultstatus gekregen. De serie is immens populair onder bijna alle leeftijden. Toch zijn veel van de thema’s en de humor weggelegd voor volwassenen. Om over het geweld nog maar te zwijgen.

De serie is vaak ook gewoon te bizar voor woorden. En dat is nou precies waar de charme in zit. Elke aflevering is weer een knotsgek verhaal dat je verwondert, laat lachen en vooral laat twijfelen of de makers wel goed snik zijn. Kortom een fantastische serie.

Beste series Netflix IMDB
(Afbeelding: HBO Max)

Netflix, Videoland en Disney+: Dit zijn de populairste series op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen