Bitcoin update: prijs BTC en crypto crasht. BTC koopje of nog veel te duur?

Tech Robert Kroes 4 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto die onverwacht crashten. Uiteraard bekijken we wat er aan de hand is. Ook vragen we ons af of de Bitcoin nu een koopje of juist nog veel te duur is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs crasht, net als top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 47.123,90 ($ 53.403,18). Dit is 5,90% lager dan gisteravond na het sluiten van de Amerikaanse markten.

Daarmee spreekt men wederom van een cryptocrash en die zien we ook bij de prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25. Op dit moment zien we met uitzondering van de stable coins haast alleen forse verliezen. Uitzondering is Polygon (MATIC), dat een winst van 6,46% noteert. Grootste verliezer is momenteel Uniswap (SWAP), dat 11,57% verliest. Er zijn echter meer cryptomunten die het verlies in dubbele cijfers noteren. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Waarom crasht de Bitcoin prijs? 3 mogelijke redenen

De crash is nog gaande en men is eerlijk gezegd nog zoekende naar een sluitende oorzaak. Toch zijn er drie mogelijke redenen die de crash kunnen verklaren. Deze zijn:

  • De aanhoudende angst voor COVID19;
  • De correlatie met de Amerikaanse aandelenmarkten die vandaag ook fors verloren;
  • Het stijgen van de rente op obligaties in combinatie met de consoliderende Bitcoin koers. Doordat de Bitcoin koers tussen redelijk nauwe bandbreedtes beweegt vermoedt men dat investeerders een minder risicovolle belegging zoeken. Dan zijn obligaties al snel de aangewezen investering, zeker nu de rente daarvan oploopt.

Is de Bitcoin bij deze prijs een koopje?

Als we crypto-expert David Lifchitz mogen geloven wel. Hij geeft aan dat zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH), dat vandaag met een verlies van 7,58% volgens sommige kenners implodeerde, nu in een koopzone bewegen. Dat wil zeggen dat de bodem van de bear-correctie zo ongeveer bereikt is en dat er een relatief grote kans op koersstijgingen is.

Een investeerder die deze bewering gelooft is Alex Mashinsky, CEO of Celsius. Hij kocht recent voor 10 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hij discussieerde met David Lin over zijn visie op de komende koersbeweging van de twee grootste cryptomunten.

Of is BTC nog véél te duur?

Andere analisten zijn het vertrouwen in de Bitcoin helemaal kwijt en voorzien een nieuw bloedbad op de cryptomarkt. Louis Navellier is bang voor enorme correcties. Zo voorziet hij dat de grootste cryptomunt wel eens onder het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen kan komen (en daarmee onder $ 46.000,-). Dit is voor hem echter pas een gele vlag.

De rode vlag hijst hij als er een zogenaamd ‘dubbel top patroon’ ontstaat in de koers. Dit zou zijn bij een koers van $ 28.500,-. Als dit gebeurt voorziet hij dat de koers door kan dalen naar $ 10.000,-. Op dat moment zou de Bitcoin 80% van zijn waarde verloren hebben. Daarmee zou de crash gelijk zijn aan de crash uit 2018 die de cryptowinter inluidde. De munt verloor toen 84% van zijn ath uit 2017 (dat op $ 20.000,- stond). Kortom, we zijn zeer benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen