Mark Hofman
Mark Hofman Crypto 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Noord-Koreaanse hackers zijn gek op crypto (en bewezen het in 2021)

De Noord-Koreanen zijn gek op cryptocurrencies, maar niet op de manier waarop wij enthousiast zijn. Waar wij voornamelijk de ontwikkelingen in de gaten houden en investeren in digitale munten als bitcoin, lenen hackers uit Noord-Korea ze gewoon graag.

Chainalysis, een analysebedrijf dat zich richt op de blockchain, laat weten dat Noord-Koreaanse hackers vorig jaar flink wat crypto buit hebben gemaakt. In zeven aanvallen haalde ze naar verluidt 400 miljoen dollar aan crypto binnen.

Noord-Koreaanse hackers gek op crypto

Positief is het niet, maar 2021 was op gebied van Noord-Koreaanse cybercriminaliteit een succesvol jaar. Hackers uit de het afgesloten land haalden maar liefst 400 miljoen dollar aan crypto binnen door zeven succesvolle aanvallen. Deze aanvallen waren voornamelijk gericht op investeringsmaatschappijen en de centrale exchanges. Noord-Korea zelf ontkent alle betrokkenheid, maar de analisten van Chainalysis laten andere geluiden hoor. Zo zegt het bedrijf dat het aantal geslaagde hacks in het afgelopen jaar met 40% is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
(Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

De hackers gebruikte verschillende technieken om verschillende crypto, zoals Bitcoin en Ethereum, binnen te halen. Een paar voorbeelden zijn phishing, malware en misbruik van code. De inhoud van zogeheten wallets verkaste door deze technieken naar Noord-Koreaanse adressen. Volgens Chainalysis is de kans groot dat de Lazarus Group achter deze aanvallen zitten. Het gerucht gaat dat deze groep afkomstig is vanuit de Noord-Koreaanse veiligheidsdienst de RGB (Reconnaissance General Bureau). Het is dezelfde groep die mogelijk achter de zogeheten WannaCry ransomware en de Sony-hack van 2014 zit.

Bitcoin, Ethereum en meer

De cijfers laten zien dat de veiligheid van applicaties als Binance bijzonder belangrijk is. Het is namelijk de bedoeling dat jij, ook in januari van 2022, gewoon veilig je digitale munten kunt kopen. Zoek jij overigens nog een goede munt om in te inversteren, dan is het misschien wel slim op het sowieso op ‘safe’ te spelen.

Bitcoin tot Cardano: de 10 populairste Crypto van januari 2022

Daarom zetten we bij WANT iedere maand de populairste cryptocurrencies, zoals Bitcoin, voor je op een rij. Via de bovenstaande link zie je in welke munten in januari simpelweg het populairst zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!