Bitcoin Hero: gratis oefenen met handelen in Bitcoin, zonder echt geld

Tech Noah Korevaar 17 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Het handelen in cryptocoins is verslavend. Waar het misschien verstandiger is om op de lange termijn te investeren, is het zeer aanlokkelijk om actief te handelen in de digitale munten. De markt is immers zo volatiel, dat er continu nieuwe kanshebbers opduiken. Het is dan pittig om niet in te grijpen. Dat werkt twee kanten op: stel je haalt al je geld uit Bitcoin tijdens een dipje, dan baal je wanneer de cryptocoin vervolgens door het dak gaat.

Bitcoin Hero: handelen met nepgeld

Men vergeet soms dat we het hier over echt geld hebben. Geld dat je kunt verliezen. Er is niks aan de hand wanneer je er wat speelgeld in stopt, maar sommige gretige enthousiastelingen gooien er hun complete spaarrekening in. Terwijl ze zero ervaring hebben met het handelen. Daar is in principe niks mis mee, zolang je maar beseft met wat voor risico je speelt.

Maak kennis met Bitcoin Hero, die je laat handelen met Bitcoin en andere cryptocoins, zonder geld te verliezen. En zonder geld te verdienen, helaas. Het gaat om een app die de echte markt exact volgt, en waarin je op een neppe manier geld in Bitcoin kunt steken. Het gaat dan ook om een ‘stel dat’ situatie. Een simulatie.

Bitcoin hero oefenen

Je kunt bijvoorbeeld tachtig euro in Ethereum steken. Als de koers in het echt verdubbeld, dan gebeurt dat ook in de app. Je ziet dan opeens dat je 160 euro hebt. Dat geld kun je vervolgens ‘eruit halen’ en weer verdelen over andere munten. Voor de duidelijkheid: het blijft om fictief geld gaan, een neppe wallet. Je kunt er dus nooit echt geld mee verdienen, of verliezen. Wel haal je verslavende achievements binnen.

Bitcoin hero oefenen

Oefenen, zonder risico

Toch is het een leuke manier om at least te oefenen. Wellicht kun je zo de markt een  maandje aankijken, voor je er echt geld in steekt. Of je vindt het spelletje gewoon leuk, terwijl je niet om de daadwerkelijke winst geeft. Toch kan het zuur zijn, vooral wanneer je opeens in Bitcoin Hero een flinke klapper maakt. Had je het nou maar in het echt aangekocht.. Maar ja, dat werkt ook de andere kant op voor je virtuele verliezen ?.

Hier kun je Bitcoin Hero downloaden voor je smartphone, of in je browser gebruiken. Ga je toch echt geld in cryptocoins steken? Check dan onze speciale pagina met alle uitleg die je nodig hebt. Geef je ook op voor onze nieuwsbrief, zodat je het als eerste weet wanneer er groot nieuws is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen