Bitcoin lunch break: Bitcoin nog negatief, maar markt trekt aan

Tech Robert Kroes 22 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Tijdens lunchtijd maken we, zoals gebruikelijk, weer de balans op voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten. Hoewel de koers van de Bitcoin (nog) daalt zijn er tekenen van herstel zichtbaar. Wij maken een analyse.

Uiteraard beginnen we met een update van de actuele koersen voor Bitcoin en de grootste cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, top 25 cryptomarkten toont tekenen herstel

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 25.644,76 ($ 31.248,07). Hoewel dit nog 3,65% onder de koers van gisterenmiddag is herstelt de markt. Vannacht dook de grootste cryptomunt namelijk zelfs even onder $ 30.000,-. Ook de rest van de top 25 cryptomunten lijkt voorzichtig te herstellen. Er zijn nog veel rode cijfers, waarbij Ethereum (ETH) met -7,92% het meest verliest. Toch zien we ook meer positieve resultaten. Tezos (XTZ) noteert met + 7,27% het meeste winst in 24 uur. Uiteraard kan je de live prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Volatiliteit Bitcoin veroorzaakt door whales-strijd

Het wordt steeds duidelijker dat twee grootmachten met elkaar in gevecht zijn om de prijs van de BTC te beïnvloeden. Aan de ene kant staat de grootste mining pool ter wereld, F2Pool. Zij verkochten de afgelopen dagen meer dan 10.000 Bitcoin per dag in een poging om de koers te laten dalen. Dit gevoegd bij het slechte nieuws van gisteren zorgde voor een fikse koersdaling die de koers vannacht ver onder $ 30.000,- drukte.

Daar tegenover staat het Amerikaanse Greyscale. Zij zien momenteel meer vraag van institutionele beleggers dan dat er Bitcoin gemined worden en kopen massaal de door F2Pool gedumpte BTC op. Zij investeerden in de afgelopen week ruim $ 1,2 miljard in de Bitcoin. Hiermee lijkt de strijd gestreden en F2Pool teruggedrongen. Hun verkopen zakken weer naar normale hoeveelheden. Ondertussen is deze ‘bodem’ voor beleggers een teken van vertrouwen, dus zien we dat de koers via $ 30.000,- weer snel omhoog klimt.

Joe Biden benoemt pro-crypto bestuurders op financiële posities

Na de benoeming van het hoofd van de SEC volgden er gisteravond laat en vannacht nog meer benoemingen. Hoewel minister van financiën Jenet Yellen niet positief was over de Bitcoin tijdens haar inauguratiespeech benoemt Biden (ongetwijfeld in overleg met Yellen) in rap tempo bestuurders voor allerlei toezichthouders. Zoals we gisteren meldden is Allison Herren Lee nu voorzitster van de SEC en zij is gematigd enthousiast over crypto, maar heeft in ‘crypto mum’ Hester Peirce als commissaris (haar benoeming loopt tot 2025) een sterke voorvechter voor crypto in huis.

Daarnaast benoemde Biden vannacht Gary Gensle als hoofd van het zogenoemde ‘financial policy transition team’. Bij deze naam klinkt er bij menig crypto-insider gejuich. De voormalig voorzitter van de CFTC staat bekend als een voorvechter voor crypto. Verder nemen er nog een aantal andere crypto-enthousiastelingen plaats in het transitie-team. Ook blijkt Yellen inmiddels haar standpunt over crypto te nuanceren. Daarmee lijken er voor Bitcoin gunstige tijden aan te komen.

Is dit een goed moment om in te stappen?

Vraag is natuurlijk of er koerswinst te halen valt bij een investering in Bitcoin op korte termijn. Op de Bitcoin-pagina van Tradeincrypto.com zien we dat de steeds geüpdate onchain-metrics voor BTC op korte termijn wisselend zijn voor korte termijn, maar dat de markt wel meer bereid is tot kopen. Ook op langere termijn lijken er wisselende signalen te zijn, al stellen analisten dat er nog een fikse prijsstijging moet volgen voor er een echt structurele correctie komt.

Zeker in hoog-volatiele tijden is het belangrijk jouw eigen onderzoek te doen en steeds op basis van rationele argumenten te beslissen of je een investering wilt doen. Wij blijven de ontwikkelingen in ieder geval volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen