Want Bitcoin lunch: gaat Bitcoin naar nieuw record ondanks dip?

Tech Robert Kroes 21 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd, dus een goed moment om de stand van zaken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten op te maken. Deze stand toont ook vanochtend vooral negativiteit, ondanks goed nieuws. Toch blijven analisten positief. Sterker nog, zij verwachten snel nieuwe records. Hoe dat kan analyseren wij.

Laten we beginnen bij het begin en de stand van zaken voor de Bitcoin en de top 25 cryptomunten bekijken.

Bitcoin blijft verliezen, cryptomarkt in wisselende stemming

De Bitcoin noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 26.801,72 ($ 32.528,33) en dat is 4,81% lager dan gisteren, toen de koers ook al daalde. Waar gisteren nagenoeg de hele cryptomarkt in mineur leek is er vandaag een positievere stemming te zien. Veel cryptomunten schrijven winsten en Polkadot (DOT) trekt de kar met een plus van 10,06% in 24 uur. Toch zijn er ook rode cijfers te zien. Bitcoin Cash (BCH) verliest met 6,16% het meest. Uiteraard kan je de live prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten blijven volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Regering Biden neemt eerste (positieve) cryptobesluit

Gisteren bekeken we uitgebreid wat de gevolgen van het aantreden van de regering Biden voor de cryptomarkt in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder kunnen zijn. Vanmorgen werd het eerste besluit over crypto van de regering Biden bekend en dat was, gezien de analyse van gisteren, opvallend positief. Biden besloot namelijk de omstreden procedure om de anonimiteit van Amerikaanse crypto-wallethouders op te heffen, te pauzeren. Klaarblijkelijk hebben Bitcoin-investeerders nog niet het vertrouwen dat van uitstel ook afstel komt, want de Bitcoin-koers reageerde, zoals je kunt zien, niet met een koersstijging.

Coinbase Premium veroorzaakt nieuwe dip in BTC prijs

De dalende koers van de Bitcoin voor vandaag wordt volgens de eerste analyses vooral veroorzaakt door een dip in de Coinbase Premium analyse. Deze index volgt de bewegingen op Coinbase Pro, de handelstak voor professionele beleggers van cryptobeurs Coinbase. Men signaleerde daar dat de prijsindicatie ineens sterk daalde. Men analyseert dat de whales speculeren op een verdere prijsdaling en hierdoor Bitcoin verkopen om later tegen een lagere prijs weer in te stappen.

Vooruitzichten voor Bitcoin op korte en langere termijn

Op de langere termijn blijven de vooruitzichten gunstig. De vraag naar Bitcoin is nog steeds hoger dan het aanbod en deze schaarste zal de prijs op blijven drijven. Dit temeer omdat institutionele beleggers de Bitcoin opkopen die particuliere investeerders nu verkopen. Volgens insiders kan deze ‘battle of whales’ de prijs snel opdrijven naar $ 50.000,- of hoger.

Voorlopig zijn de ogen van investeerders gericht op de koers. Zolang deze tussen $ 32.000,- en $ 34.000,- blijft verwachten analisten geen problemen. De munt zou dan eerdere verliezen kunnen herstellen e de koers opdrijven richting de weerstand op $ 36.000,-. Als die weerstand genomen wordt ligt de weg naar nieuwe koersrecords redelijk open. Aan de andere kaant verwachten analisten dat als de grootste cryptomunt dit steunniveau niet kan verdedigen, de koers verder kan dalen tot $ 30.000,-.

Tot slot laten de onchain-metrix voor hele korte termijn op de vernieuwde Bitcoin-pagina van Tradeincrypto.com zien dat er positieve koerssignalen zijn op het moment van schrijven.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen