Bitcoin lunch: prijs BTC en crypto daalt. Zorgen, bodem en weekverwachting

Tech Robert Kroes 22 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

De live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten dalen vandaag weer. Wij analyseren waarom. Ook signaleren we zorgen bij beleggers en kijken we naar de te verwachten bodem. Tot slot delen we de Bitcoin weekverwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.262,43 ($ 40.400,72). Dit is 4,24% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn in mineur. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen voor Polygon (MATIC) en Tron (TRX) met respectievelijk + 1,39% en +7,05% groene cijfers. Het grootste verlies is momenteel met – 5,93% voor Near Protocol (NEAR). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom daalt de Bitcoin prijs?

Voor zover we nu zien zijn het vooral macro-economische factoren die ervoor zorgen dat de Bitcoin prijs daalt. Zo zien we ook verliezen op de (tech)aandelenmarkt en de correlatie speelt BTC nu parten.

Daarnaast is de FED bezig haar balans te verkleinen in de strijd tegen de hoge inflatie. Dit is nu terug te zien in de FED-cijfers en dat zorgt ervoor dat investeerders terughoudend reageren. Daarbij is de markt afwachtend in verband met het komende rentebesluit van de FED, dat begin mei bekend gemaakt zal worden.

Zorgen over ontwikkeling BTC koers

De impact van de balansverkleining is naar verwachting tijdelijk. Ook verwachten analisten, zoals we al eerder aangaven, dat de correlatie met de aandelenprijzen geleidelijk aan los gelaten zal worden door de markt.

Daarmee houden we alleen de angst voor rentemaatregelen en gevolgen van de afbouw van de Covid19-steun door de FED als macro-economische zorg op langere termijn over voor de Bitcoin prijs.

Hier komt echter de nog steeds gespannen situatie in de Oekraïne bij. Een andere factor van zorg is dat Google trendanalyses laten zien dat de interesse van particuliere beleggers afneemt. Dit is deels te verklaren door het consoliderende prijspeil dat we al langere tijd zien, maar er is een andere factor die meer fundamenteel is. Het blijkt namelijk dat met name jonge beleggers inmiddels verder kijken. Zij hebben meer interesse in andere ontwikkelingen in crypto, zoals DeFi en layer 1 blockchains zoals Solana en Avalanche.

Leggen Bitcoin whales een boden in de Bitcoin prijs?

Naast deze punten van zorg is er ook een positieve trend te melden. On-chain onderzoeksbureau Santiment publiceerde namelijk dat whales Bitcoin bijkopen zodra de prijs onder de $ 40.000,- komt. Het totaal aantal BTC dat whales houden ligt nog wel onder het ATH-niveau in oktober/november, maar de tendens is opvallend. Dit zie je in onderstaande grafiek.

Daarmee lijken de whales een koersval tot ‘laag in de 30’ te voorkomen. Bovendien laten zij door het opkopen van BTC onder $ 40.000,- zien dat zij vertrouwen hebben in een prijsstijging. Kleinere investeerders concluderen hierdoor blijkbaar dat zij zonder veel risico’s Bitcoin kunnen kopen zodra de prijs rond of onder $ 40.000,- komt, terwijl er een goede kans op prijsstijging is. Dat blijkt ook uit de weekverwachting.

Dit verwachten analisten van de Bitcoin prijs in de komende week

Ondanks de volatiliteit blijft de Bitcoin prijs boven het 200 3-daags simpel voortschrijdend gemiddelde (die grens ligt op $ 39.946). Zo lang dit zo blijft is er volgens de analyse alle ruimte voor een positieve trend, die naar verwachting ingezet wordt als de koers tussen $ 40.100,- en $ 40.500,- komt.

Daarna zijn er enkele kleinere weerstanden op $ 41.152,- en $ 42.137,- en een zwaardere weerstand op $ 44.591,-. Analisten denken echter dat deze weerstanden te doorbreken zijn. Als dit het geval is ligt de weg open naar $ 46.198,- (de hoogste koers van 2022) en $ 47.997,- (het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen). Hieronder kun je de hele video-analyse bekijken.

Uiteraard is er ook een bearish scenario mogelijk. Dit komt in zicht als de Bitcoin de bodemlijn van de supportzone (op $ 40.500,-) niet weet te verdedigen. Volgens technische analyses kan de koers dan dalen tot $ 34.752,- en zelfs onder $ 30.000,- duiken. Aangezien we, zoals we hiervoor aangaven, in de praktijk zien dat de whales tot nu toe zo’n crash voorkomen zodra de koers onder de $ 40.000,- duikt is de vraag hoe realistisch dit technische bear-signaal is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen